Ekonomi Bakanฤฑ Zafer รaฤlayan, Koรง Grubuna yรถnelik maliye incelemesini farklฤฑ olaylarla iliลkilendirmeye kalkmanฤฑn yanlฤฑล olduฤunu belirterek konuyla ilgili dezenformasyon yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ savundu. Ankaraโda Ekonomi Muhabirleri Derneฤi’nin (EMD) dรผzenlediฤi kahvaltฤฑlฤฑ basฤฑn toplantฤฑsฤฑnda gรผndeme iliลkin sorularฤฑ yanฤฑtlayan รaฤlayan, Koรง Grubuna yรถnelik Maliye mรผfettiลlerinin denetimi ve grubun kazandฤฑฤฤฑ MฤฐLGEM ihalesinin iptal edilmesine iliลkin ลu deฤerlendirmeyi yaptฤฑ:
“Savunma Sanayii ฤฐcra Komitesi’nde konu (MฤฐLGEM) gรถrรผลรผlmรผล, bรถyle bir ihaleden vazgeรงilmiลtir. Bu tรผr olaylarฤฑn birleลmesi bizi yanlฤฑลa gรถtรผrรผr. Tรผrkiye’de nasฤฑl bakkal Ahmet, OSTฤฐM’de sanayici Mehmet denetleniyorsa, Koรง Grubu ลirketleri de Sabancฤฑ Grubu ลirketleri de tรผm ลirketler de denetime aรงฤฑktฤฑr.”
Bu durumu farklฤฑ olaylarla iliลkilendirmeye kalkmanฤฑn yanlฤฑล olduฤuna dikkati รงeken รaฤlayan, “Kendinin incelenmesini istemeyenler รงฤฑkฤฑp farklฤฑ ลeyler sรถyler, kimsenin de bunun รผzerine gitmemesi gibi sonuรงlar ortaya รงฤฑkar” dedi. รaฤlayan, yapฤฑlanlarฤฑn siyasi olduฤunu dรผลรผnmenin yanlฤฑล olacaฤฤฑnฤฑ belirterek ลรถyle konuลtu: “Ben Ankara Sanayi Odasฤฑ baลkanฤฑyken benim ลirketlerim รงok รงeลitli zamanlarda incelemelere maruz kalmฤฑลtฤฑ. Biz etkin bir vergi denetiminden bahsediyoruz. Bรถyle iลlemlerin olduฤu bir ortamda ilgili Bakanlฤฑklar, kendilerine yapฤฑlan bir ihbar varsa ve belli bir sektรถrรผ incelemeye almak istiyorsa, bundan daha doฤal birลey olamaz.”
โ2,5 liraya dolar almak isteyen alsฤฑnโ
Merkez Bankasฤฑ Baลkanฤฑ Erdem Baลรงฤฑ’nฤฑn yฤฑl sonu kur hedefi belirlemesine dair bir soru รผzerine รaฤlayan, Baลรงฤฑ aรงฤฑsฤฑndan baฤlayฤฑcฤฑ niteliฤi olmasฤฑ nedeniyle bunu doฤru bulmadฤฑฤฤฑnฤฑ ifade etti. Bankanฤฑn dรถvizin yรผkseliลine karลฤฑ yaptฤฑฤฤฑ uygulamayฤฑ da doฤru bulmadฤฑฤฤฑnฤฑ belirten รaฤlayan, “Eฤer insanlar 2,5 liraya dolar almak istiyorlarsa varsฤฑn alsฤฑnlar ama Merkez Bankasฤฑ 6 milyar dolar para harcamฤฑล bunun karลฤฑlฤฑฤฤฑnda sadece 1 kuruล geri gitmiล” ifadesini kullandฤฑ. General Electric CEO’su ile gรถrรผลtรผฤรผ hatฤฑrlatฤฑlarak, “Yatฤฑrฤฑm konusunda el sฤฑkฤฑลtฤฑnฤฑz mฤฑ? sorusu รผzerine รaฤlayan, ลirketin farklฤฑ sektรถrlerde Tรผrkiye ile ilgili planlarฤฑ olduฤunu bildirdi.







