Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanฤฑ Faruk รzlรผ, “Meslek Yรผksekokulu mezunlarฤฑna kฤฑsa dรถnem askerlik” konusuna iliลkin รถnemli aรงฤฑklamalarda bulundu. Milat gazetesinden Serdar Arseven’e konuลan Bakan รzlรผ, MYO mezunlarฤฑnฤฑn kฤฑsa dรถnem askerlik taleplerinin gรผndemde olduฤunu belirtti.
Arseven’in aktardฤฑฤฤฑna gรถre, รzlรผ’nรผn kฤฑsa dรถnem askerlik konusundaki aรงฤฑklamalarฤฑ ลu ลekilde:
“Bunu biz birkaรง defa gรถrรผลtรผk. รniversite mezunlarฤฑndan ziyade, aranan eleman dediฤimiz, ara eleman-nitelikli personel ihtiyacฤฑmฤฑz var. Hastanelerin doktordan fazla hemลire ihtiyacฤฑ var. Bana bir iล adamฤฑ geldi, ‘Ben bir mรผhendise 4 bin, bir teknisyene 6 bin lira รถdรผyorum’ dedi. Almanyaโda mesleki eฤitime giden 7.8 milyon genรง var. Tรผrkiyeโde ise 1.7 milyon. Bizim yetiลtirdiฤimiz elemanlarla, sanayide ihtiyaรง duyulan kiลiler รถrtรผลmรผyor. Sanayici kaynak uzmanฤฑ ya da CNC operatรถrรผ istiyor, biz dรผz lise mezunu yetiลtiriyoruz… Dolayฤฑsฤฑyla bunu รถrtรผลtรผrebilirsek iลsizliฤin azalmasฤฑna da ciddi katkฤฑ saฤlayacaฤฤฑ kanaatindeyim.”
MYO MEZUNLARINA KISA DรNEM GรNDEMDE
“Bu konuลulan bir konu. Milli Eฤitim Bakanฤฑmฤฑzla Sivasโta yapฤฑlan bir toplantฤฑda bu konu konuลuldu ve Sayฤฑn Bakanฤฑmฤฑz not aldฤฑ, ‘Bu ลekilde bir dรผzenleme yapalฤฑm’ diye. Gรผndemde olan bir konu…”







