Hรผrriyet yazarฤฑ Abdรผlkadir Selvi, bรผyรผk kongrede seรงilecek yeni Merkez Karar Yรถnetim ve Kurulu (MKYK) ile deฤiลecek Bakanlar Kurulu’nun AKP’yi 2019 cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ seรงimlerine taลฤฑyacaฤฤฑnฤฑ sรถylerken, Bakanlar Kuruluโnda ve parti yรถnetiminde รถnemli deฤiลiklikler beklendiฤini kaydetti.
Erdoฤan’ฤฑn MHP ile itifakฤฑ saฤlama aldฤฑฤฤฑnฤฑ ve 2019 seรงimleri iรงin yeni bir oyun kurduฤunu ifade eden Selvi, “Erdoฤan 2019 seรงimlerine farklฤฑ bir strateji ile hazฤฑrlanฤฑyor” dedi. Erdoฤan’ฤฑn 2019 stratejisini Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu รผzerine kurduฤu ileri sรผren Selvi, “Erdoฤan yรผklendikรงe Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu sertleลiyor, Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu sertleลtikรงe Erdoฤanโa yarฤฑyor. Bรถylece CHP Lideriโni gaf yapmaya zorluyor” ifadesini kullandฤฑ.
Erdoฤan’ฤฑn ลimdiye kadar olan sรผreyi “AKP’de deฤiลim dรถnemi” olarak deฤerlendirdiฤini ifade eden ve Bakanlar Kurulu ile parti yรถnetiminde รถnemli deฤiลiklikler beklendiฤini de kaydeden Selvi, ลunlarฤฑ kaydetti:
“Yerel yรถnetimlerde ve teลkilatlarda kรถklรผ deฤiลiklikler yaptฤฑ. Bรถylece metal yorgunluฤundan diriliล aลamasฤฑna gelindi. Bu arada MHP ile ittifakฤฑ gerรงekleลtirip en รถnemli adฤฑmlardan birini attฤฑ. AK Partiโyi 2019 seรงimlerine taลฤฑyacak olan kadrolarฤฑn seรงiminde iki aลama kaldฤฑ.
1- Bรผyรผk kongrede yeni MKYK seรงilecek.
2- Bakanlar Kurulu deฤiลecek.”







