Bank Asya: Görüşmeler devam ediyor

Bank Asya: Görüşmeler devam ediyor

Bank Asya, Katarlı Qatar Islamic Bank'a arasındaki ortaklık görüşmelerinin sonlandığı yönündeki Reuters kaynaklı haberin gerçeği yansıtmadığını açıkladı

A+A-

Bank Asya ile Katarlı Qatar Islamic Bank'a arasındaki ortaklık görüşmelerinin sonlandığı yönündeki Reuters kaynaklı habere Bank Asya'dan yalanlama geldi. Haber dün yayınlanmış ve Bank Asya hisselerinde yüzde 8 civarında kayba neden olmuştu. Haberde Katarlı kaynakların özetle Bank Asya'ya verilecek fiyatın Katar'da yüksek olarak algılandığı ve hassasiyet yarattığı belirtilmişti, 

Katarlı kaynakların örnek olarak Alternatifbank'ın satın alınmasını gösterdiğinin iddia edildiği haberde Bank Asya'nın katılım bankası kurmaya çalışan Ziraat Bankası ile görüştüğü de ileri sürülmüştü.

Dün sessiz kalan Bank Asya, konu ile ilgili bugün açıklama yaptı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bugün gönderilen açıklamada, 25 Mart'ta duyurulduğu gibi, stratejik ortaklık tesis edilmesine yönelik olarak Qatar Islamic Bank ile münhasır görüşmelerin devam ettiği, bazı basın yayın organlarında bunun aksini iddia eden haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.