Bank Asya ortaklık için danışman seçti

Bank Asya ortaklık için danışman seçti

Mart ayında Qatar Islamic Bank ile ortaklık için görüşmelere başladığını açıklayan Bank Asya'nın stratejik ortaklık görüşmeleri için Goldman Sachs'ı yetkilendirdiğini açıklaması soru işaretlerine neden oldu

A+A-

Katılım bankası Bank Asya, Mart'ta Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık kurulması amacıyla münhasır görüşmelere başladığını açıklamasının ardından, bugün stratejik ortaklık tesisi için finansal danışman olarak Goldman Sachs'ı yetkilendirdiğini duyurdu.

Banka tarafından KAP'a yapılan açıklama şu şekilde : " Bankamız'ın 11.06.2014 tarihli Yönetim Kurulu toplantısında, Bankamızda stratejik ortaklık tesisi ile ilgili finansal danışman olarak Goldman Sachs Group Inc. firmasının münhasıran yetkilendirilmesi kararlaştırılmıştır."

QIB ile görüşmelere başladığını açıklamasından 3 ay sonra yapılan bugünkü açıklama bazı soru işaretlerinin oluşmasına neden oldu. Ancak Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz, yetkilendirmenin QIB ile görüşmelerin sona erdiği anlamına gelmediğini belirterek, "Yetkilendirmeyi şimdi yaptık. QIB ile görüşmelerimiz sürüyor" şeklinde açıklama yaptı

Başka bir banka ile görüşmediklerini ifade eden Beyaz, anlaşmanın ne zaman sonuçlanabileceği konusunda ise bir bilgi vermedi.

Bank Asya, Katar'ın en büyük İslami bankası olan QIB ile stratejik ortaklık kurulması amacıyla münhasır görüşmelere başladığını ve ortaklığı kısa sürede sonuçlandırmayı planladığını 25 Mart'ta duyurmuştu.

Bank Asya, 17 Aralık'ta başlatılan yolsuzluk iddiaları operasyonunun ardından hükümet ve Gülen cemaati arasındaki gerilimde cemaate yakın banka olarak değerlendirilmiş ve bankadan 4 milyar liralık mevduat çıkışı olduğu iddia edilmişti. Bank Asya Genel Müdürü Ahmet Beyaz da, bu süreçte bankadan bazı kurumsal firmaların da dahil olduğu bir mevduat çıkışı olduğunu, ancak çıkışın yarısından fazla da giriş olduğunu açıklamıştı.

Bu gelişmelerin ardından sermayesini nakit yüzde 33 artışla 1.2 milyar liraya çıkarma kararı alan banka, Mart sonunda yaptığı açıklamada ise sermaye artırımına QIB ile oluşabilecek yeni ortaklık yapısına göre karar verileceğini ifade etti.

Banka son olarak 6 Haziran'da, iştirak ve bağlı ortaklıkları ile ilgili potansiyel satış fırsatlarının belirlenmesi, alıcı gruplarla görüşmelerin yapılması ve konu ile ilgili çalışmaların yürütülmesi için genel müdürlüğe yetki verdiğini açıkladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.