Bank Asya, QIB ile görüşüyor

Bank Asya, QIB ile görüşüyor

Bank Asya'nın, Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık amacıyla görüşmelere başladı

A+A-

Bank Asya'nın, Katar'ın en büyük İslami bankası Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık amacıyla görüşmelere başladı.

Bank Asya açıklamasına göre, QIB'nin Bank Asya'da stratejik ortak olması amacıyla yapılacak görüşmelerle, ortaklık tesis sürecinin yasal izinlerinin alınmasıyla birlikte kısa süre içerisinde neticelendirilmesi planlanıyor. 

Açıklamada verilen bilgilere göre, 1996 yılında kurulan, 2006 yılında da hisseleri halka arz edilen Bank Asya, 2013 yıl sonu itibariyle 900 milyon lira ödenmiş sermaye, 2,5 milyar lira özkaynak, 29 milyar lira aktif toplamı, 21 milyar lira nakdi kredi, 19 milyar lira toplanan fonları, 181 milyon lira net karı ile aktif büyüklüğü sıralamasında Türkiye'nin 13. büyük bankası konumunda bulunuyor.

1982 yılında Katar'ın ilk İslami finans kurumu olarak faaliyetine başlayan QIB ise ülkesinin İslami bankacılık sektöründe yüzde 35, toplam bankacılık sektöründe ise yüzde 9'luk paya sahip. QIB, Katar'ın yanısıra Lübnan, İngiltere, Sudan ve Malezya'da da bankacılık faaliyeti gösteriyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.