Bank Asya sermaye artırıyor

Bank Asya sermaye artırıyor

Hükümet cemaat çekişmesinde mevduat çıkışı yaşanan Bank Asya yüzde 33 oranında bedelli sermaye artırımına gitme kararı aldı. Banka ayrıca A101 mağazalarındaki payını da satıyor

A+A-

Bank Asya sermayesini nakit yüzde 33 artışla 1.2 milyar liraya çıkarma kararı aldı. Banka tarafından KAP'a yapılan açıklamada, sermaye artışının nakden ve ortaklar tarafından karşılanacağı belirtildi.

Öte yandan Bank Asya KAP'a yaptığı diğer açıklamada ise, iştiraki Yeni Mağazacılık'ta (A101) sahip olduğu yüzde 21.84 payın yüzde 18'lik kısmının 298 milyon lira karşılığında satışı için yatırımcılar ile sözleşme imzalandığını belirtti.

Açıklamada, "Devre ilişkin Rekabet Kurulu'na başvuru ve diğer yasal izin süreçleri başlatılmıştır" denildi.   Satışın birden fazla yatırımcı gruba yapıldığı belirtilen açıklamada, yasal izin başvurularının yapılmakta olduğu ve ön izinlerin ardından bu isimlerin açıklanacağı ifade edildi.

Rüşvet ve yolsuzluk iddiaları ile bazı işadamları ve siyasi yakınlarına karşı 17 Aralık'ta başlatılan operasyonun ardından hükümet ve Gülen cemaati arasında bir süredir giderek tırmanan gerilim yeni bir aşamaya girerken, bu süreçte, Gülen'e yakın olarak değerlendirilen Bank Asya'dan 4 milyar liralık mevduat çıkışı olduğu ve bankaya TMSF tarafından el konulacağı iddiaları basında yer almıştı. Bank Asya hisseleri günü 1.3 lira ile önceki kapanışı düzeyinde yaptı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.