Bank Asya'da brüt takas uygulaması uygulanacak

Bank Asya'da brüt takas uygulaması uygulanacak

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bank Asya'nın yabancı ortak görüşme haberinin ardından hissedeki sert hareketler normalleşinceye kadar tahtada brüt takas uygulaması yapılmasına karar verdi

A+A-

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bank Asya'nın yabancı ortak görüşme haberinin ardından hisselerinde yaşanan hareketi incelemeye aldı ve yatırımcıyı korumak adına ortaklık görüşmeleri sonuçlanıncaya ya da hisse hareketleri normalleşinceye kadar hisselere brüt takas uygulaması için Takas ve Saklama Bankası'na bildirimde bulunulmasına karar verdi.

Kurum ayrıca hisseleri açığa satış ve kredili işlemler listesinden de çıkardı.

Bank Asya, Katar'ın en büyük İslami bankası olan QIB ile stratejik ortaklık kurulması amacıyla münhasır görüşmelere başladığını ve ortaklığı kısa sürede sonuçlandırmayı planladığını 25 Mart'ta duyururken, hisse izleyen işlem günlerinde yüzde 60'ın üzerinde değer kazanmıştı.

SPK Bülteninde yer alan açıklamada, "Asya Katılım Bankası'nın 4 Nisan 2014 tarihli işlemlerden itibaren stratejik ortaklık görüşmeleri sonuçlanıncaya ya da pay fiyat ve miktar hareketlerindeki normalleşmeye bağlı ikinci bir karar alınıncaya kadar brüt takas uygulanması hususunda İstanbul Takas ve Saklama Bankası'na bildirimde bulunulmasına" karar verildiği ifadesi yer aldı.

SPK haftalık bülteninde yer alan açıklamada ayrıca, "Şirket paylarının açığa satış ve kredili menkul kıymet işlemlerine konu olabilecek sermaye piyasası araçları listesinden çıkarılması hususunda Borsa İstanbul A.Ş.'ye bildirimde bulunulmasına karar verilmiştir" ifadesi yer aldı.

Bültende Bank Asya'nın, pay piyasasında 24 Mart 2014 ve 03 Nisan 2014 döneminde gerçekleştirilen işlemleri hakkında ilgili mevzuat hükümleri çerçevesinde yapılan inceleme yapıldığı belirtildi.

SPK, "Yabancı bir banka ile stratejik ortaklık görüşmesi hakkındaki açıklama sonrasındaki sekiz işlem gününde pay fiyatında ve işlem hacminde gözlemlenen önemli oranlardaki yükseliş ve düşüşler dikkate alınarak, yatırımcıların korunmasının teminen" söz konusu kararların alındığını belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.