Bank Asya'da süpriz gelişme

Bank Asya'da süpriz gelişme

Bank Asya yurtiçi yatırımcılarla da görüşebilmek için QIB ile münhasırlık görüşmelerini feshetti

A+A-

Bank Asya Qatar Islamic Bank ile münhasırlık anlaşmasını feshetti. Bank Asy tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen bilgiye göre yurtiçi yatırımcılarla da görüşmelerde bulunabilmesini teminin Qatar Islamic Bank (QIB) ile münhasırlık görüşmeleri feshedildi.

Bank Asya hisseleri dün ilk seansı yüzde 5.34 kayıpla 1.24 liradan tamamlarken, hisseler halen işleme kapalı.

Yolsuzluk iddiaları operasyonunun başladığı 17 Aralık'tan itibaren mevduat çıkışı yaşayan Bank Asya zor bir sürece girerken, hisseleri de o günden bu yana yüzde 38 değer kaybetti.

Bu gelişmelerin ardından banka, Mart ayında, mevcut durumda 900 milyon lira olan sermayesini nakit yüzde 33 artışla 1.2 milyar liraya çıkarma kararı almış, peşinden Qatar Islamic Bank (QIB) ile stratejik ortaklık için münhasıran görüşmeye başladığını duyurmuştu. Ancak daha sonraki açıklamasında banka sermaye artırımına QIB ile oluşabilecek ortaklık yapısına göre karar verileceğini duyurdu.

Bu süreçte iştirak satışına da başlayan Bank Asya bu kapsamda Temmuz başında bağlı ortaklığı Tuna Gayrimenkul'deki ve Nil Yönetim Hizmetleri'ndeki paylarının tamamını toplam 132.1 milyon liraya satışı için protokol imzaladı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.