Bank Asya'nın ortağı polise dava

Bank Asya'nın ortağı polise dava

TMSF tarafından, mal beyanında Bank Asya ortaklığını bildirmediği tespit edilen polis hakkında savcılık tarafından dava açıldı

A+A-

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF)’nin yönetimine el koyduğu Bank Asya'nın 22 Kasım 2014'te yapılan olağanüstü genel kurulu toplantı tutanaklarında, bankanın ilginç ortakları olduğu öne sürülmüştü. Bankanın B grubu hissedarları arasında yer alan Cihat Ersal'ın genel kurulun toplantı tutanaklarına geçen ikametgah adresi İstanbul Emniyet Müdürlüğü, A Blok, Kat: 6, Fatih-İstanbul olarak geçmişti. Cihat Ersal'ın adının Sabah tarafından gündeme getirilmesi üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü, o dönem Osmanlı Arşivleri Müdürlüğü'nde görev yapan Ersal hakkında araştırma yaptı.

MAL BEYANINDA YOK

Sabah'ın haberine göre, inceleme sonucu Ersal'ın Bank Asya hissedarı olduğu kesinleşti. Fakat memurun hissedar olduğunu bildirmediği ve mal beyanına da yansıtmadığı anlaşıldı. Ersal, savcılık ifadesinde Bank Asya hissedarı olduğunu inkar etmedi. Birikimleri ve vefat eden babasından kalan mirası, Bank Asya hissesi almak suretiyle değerlendirdiğini kaydeden Ersal, bunu mal beyanına yansıtması gerektiğine ilişkin bir zorunluluk olduğundan haberinin olmadığını iddia etti.

SAVCILIKTAN İDDİANAME

Savcılık 3628 sayılı kanunda devlet memurlarının mal varlığında önemli bir değişiklik olduğunda bir ay içinde mal bildiriminde bulunulmasının zorunluluğu olduğunu hatırlattı. Savcılık, Cihat Ersal'ın bu zorunluluğu yerine getirmemek suretiyle suç işlediğini tespit ederek yargılanması için iddianame düzenledi. Ersal, Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanacak.

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.