Bank of China: Hizmet sektörü dördüncü çeyrekte de büyüyecek

Bank of China: Hizmet sektörü dördüncü çeyrekte de büyüyecek

Bank of China Araştırma Enstitüsü tarafından paylaşılan son rapor Çin'de hizmet sektörünün dördüncü çeyrekte büyüyeceğini öngördü.

A+A-

Bank of China Araştırma Enstitüsü tarafından açıklanan son rapora göre, Çin’in hizmet tüketim potansiyeli dördüncü çeyrekte de büyümesini sürdürecek. Bu yılın üçüncü çeyreğinde, ekonomideki yapısal gelişmeler, hizmet sektöründeki artan arz ve talebin sürdürülebilir ekonomik toparlanmayı desteklemesi, hizmetler sektöründe istihdamın artmasını sağladı. Enstitünün başkan yardımcısı Zhou Jingtong, kinetik enerji alanının hızlı bir şekilde büyüdüğünü söyledi.

Analistler, arz ve talebin hizmet pazarındaki toparlanmaya yol açtığını söylüyor. Genç tüketicilerin kültür turizmi ve catering gibi sektörlere ilgi duyması hizmetlere olan talebi artırıyor. Arz açısından bakıldığında, hizmetlerin kalitesinin iyileştirilmesi birçok yeni iş biçimini doğurmuş ve hizmet tüketiminde yeni parlak noktalara yol açtı. 

Ulusal İstatistik Bürosu’nun verilerine göre, ülkenin hizmet üretim endeksi ağustos ayında yıllık bazda yüzde 6,8 arttı; bir önceki ayın artış oranı olan yüzde 5,7 oranı geçti. Hizmet perakende satışları da yılın ilk sekiz ayında yüzde 19,4 oranında büyüdü. 

İlgili Haberler