Banka bilançoları çöktü

Banka bilançoları çöktü

Üçüncü çeyrekte Yapı Kredi'nin net kârı yüzde 35, Garanti Bankası'nın net karı ise yüzde 48.4 geriledi

A+A-

Koç Holding ve UniCredit'in iştiraki Yapı Kredi'nin net kârı üçüncü çeyrekte yüzde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35 düşüşle 317.7 milyon liraya gerilemesine karşılık beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Bankanın seans kapanışından sonra KAP'a açıkladığı bilançoya göre net ücret ve komisyon gelirleri yüzde 21 artışla 667 milyon liraya yükselirken, net faiz geliri de yüzde 22 artışla 1.7 milyar liraya çıktı.

Yapı Kredi'nin kredi ve alacakları ise yüzde 23 artışla 149.7 milyar liraya yükseldi.

Yapı Kredi, Eylül sonu itibariyle toplam aktif büyüklüğünü geçen yıl sonuna kıyasla yüzde 27 artırarak 247.8 milyar liraya çıktı.

Yayımlanan bültende Yapı Kredi CEO'su Faik Açıkalın'ın "Kaynaklarımızı verimli kullanarak ve katma değeri yüksek alanlara odaklanarak hem krediler, hem de mevduatta pazar payımızı genişlettik" ifadesi yer aldı.

Açıkalın, "(Yılın başından bu yana) nakdi kredi pazarında payımızı da 24 baz puan arttırarak yüzde 10.5'e yükselttik... Toplam mevduat tarafında da sektörün 7 puan üzerinde bir performansla pazar payımızı ise yüzde 10.5 seviyesine ulaştırdık" dedi.

Yapı Kredi hisseleri günü yüzde 1.1 düşüşle 3.53 liradan kapattı. BIST-100 endeksi ise yüzde 0.8 ekside kapandı. 

Garanti Bankası üçüncü çeyrekte net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 48.4 düşüşle 512.7 milyon lira oldu.Bankanın KAP'a gönderdiği solo mali tablolara göre bankanın krediler ve alacakları da 2014 sonuna göre yüzde 19 artışla 159.6 milyar liraya ulaştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.