Asya-Pasifik piyasalarฤฑ, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn ABD ve Avrupa’daki bankacฤฑlฤฑk sorunlarฤฑnฤฑn etkisini deฤerlendirmeye devam etmesiyle pazartesi gรผnรผ karฤฑลtฤฑ.
Cuma gรผnรผ, Deutsche Bank, kredi temerrรผt takaslarฤฑnฤฑn belirgin bir katalizรถr olmadan artmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan ABD’de iลlem gรถren hisselerinde bir satฤฑล gรถrdรผ.
Avustralya’da S&P/ASX 200 yรผzde 0,23 yรผkselirken, Japon Nikkei 225 ayrฤฑca yรผzde 0,31 ve Topix yรผzde 0,39 yรผkseldi.
Ancak Hong Kong piyasalarฤฑ, Hang Seng endeksinin yรผzde 1,6 ve Hang Seng Tech endeksinin yรผzde1,69 oranฤฑnda dรผลmesiyle bรถlgede kayฤฑplara รถncรผlรผk etti.
Gรผney Kore’den Kospi ve Kosdaq sฤฑrasฤฑyla yรผzde 0,38 ve yรผzde 0,43 dรผลรผล yaลadฤฑ.
Anakara รin’de, ลanghay Bileลik Endeksi yรผzde 0,12 dรผลtรผ, ancak Shenzhen Bileลen Endeksi marjinal bir ลekilde yรผkseldi.
Uluslararasฤฑ Para Fonu genel mรผdรผrรผ Kristalina Georgieva, รin’in gรผรงlรผ ekonomik toparlanma belirtileri gรถsterdiฤini sรถyledi.
2023 รin Kalkฤฑnma Forumu’nda yaptฤฑฤฤฑ aรงฤฑklamalarda Georgieva, รin ekonomisinin gรผรงlรผ bir toparlanma gรถrdรผฤรผnรผ ve IMF’nin Ocak ayฤฑnda รin’in GSYฤฐH bรผyรผmesini yรผzde 5,2 olarak belirlediฤini sรถyledi – 2022 oranฤฑna gรถre yรผzde 2’den fazla bรผyรผk bir artฤฑล.







