Bankalardan bulut risklerine karşı güç birliği

Bankalardan bulut risklerine karşı güç birliği

Bankalar, artan bulut kullanımlarından kaynaklanan tehlikeleri en aza indirebilmek için adım atıyor.

A+A-

Harris Ballot ve Google Cloud tarafından Perşembe günü yapılan bir ankete göre, bankalar dış bulut bilişim şirketlerinin artan kullanımlarından kaynaklanan tehlikeleri azaltmak için adımlar atıyor.

İngiltere Finans Enstitüsü ve Fransa Finans Enstitüsü, bankaların, düzenleyicilerin, yetkilerini aşan Google, Microsoft ve Amazon gibi dış bulut bilişim tedarikçilerine nasıl bağımlı olduklarına dair birkaç şeffaflık eksikliğini dile getirdiler.

ABD, Kanada, Fransa, Almanya, İngiltere, Hong Kong, Japonya, Singapur ve Avustralya'dan 1.300 şirket yöneticisiyle yapılan anket, yüzde 83'ünün bulutu büyük bilgi işlem altyapılarının bir parçası olarak kullandığını doğruladı.

Ankete göre, işletmelerin çoğunluğu ek olarak bir çoklu bulut tekniğini benimsemeyi düşünüyor. Bu, bir finans kuruluşunun, bir kesinti olması durumunda, alıcılar için şirketlerin kesintiye uğramasını önlemek için başka bir tedarikçiye geçmesini sağlayabilir.

Google Cloud'un İngiltere ve İrlanda direktörü belirtti Adrian Poole, "Ankete katılanların yüzde 88'inin şu anda çoklu bulut tekniğini kullanmadığı ve sonraki 12 ay içinde bunu yapmayı düşünmesiyle, para kurumlarının odak veya satıcı kilitlenme konularını çözmek için harekete geçeceği çok açık" yorumunu yaptı.

Etiketler : , ,