Uluslararasฤฑ kredi derecelendirme kuruluลu Moodyโs arttan teminatlฤฑ menkul kฤฑymet ihraรงlarฤฑnฤฑn Tรผrk bankalarฤฑnฤฑn finansman profillerini gรผรงlendireceฤini aรงฤฑkladฤฑ.
Uluslararasฤฑ kredi derecelendirme kuruluลundan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, โรnรผmรผzdeki aylarda artma olasฤฑlฤฑฤฤฑ olan Tรผrk bankalarฤฑnฤฑn teminatlฤฑ menkul kฤฑymet ihraรงlarฤฑ Avro piyasasฤฑndaki olumlu finansman koลullarฤฑnฤฑn oluลturduฤu ortamฤฑn da desteฤi ile toptan finansman maliyetlerinin azalmasฤฑna neden olabilirโ ifadesi kullanฤฑldฤฑ.
Moodyโsโin Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ ve Kฤฑdemli Analisti Simone Zampa, โDaha fazla akฤฑลkan olan bir teminatlฤฑ menkul kฤฑymet piyasasฤฑ, Tรผrk bankalarฤฑnฤฑn vade uyumsuzluฤunu azaltmasฤฑna, finansman kaynaklarฤฑnฤฑ รงeลitlendirmesine ve toptan finansman maliyetlerini azaltmasฤฑna yardฤฑmcฤฑ olur.โ deฤerlendirmesinde bulundu.
Moodyโsโin Kฤฑdemli Baลkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Jose de Leon ise โKonut kredileri Tรผrk bankalarฤฑnฤฑn kredi itibarฤฑ en yรผksek varlฤฑklarฤฑ. Bunlar teminatlฤฑ menkul kฤฑymetler iรงin ilerleyen dรถnemde ana teminat kaynaฤฤฑ durumunda olacak. Saฤlam konut kredisi taahhรผt standartlarฤฑ ve Tรผrkiyeโnin elveriลli demografik yapฤฑsฤฑ bu kredi tipinin olasฤฑ bir ekonomik gerilemeye karลฤฑ direncini destekliyorโ ifadelerini kullandฤฑ.







