Tรผrk bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผn net karฤฑ eylรผl ayฤฑ itibarฤฑyla yรผzde 16,2 artฤฑล gรถstererek 19 milyar 851 milyon liraya รงฤฑktฤฑ. Sektรถrde aktif bรผyรผklรผk, dokuz aylฤฑk dรถnemde yรผzde 20,3 artarak 1 trilyon 649 milyar liraya ulaลtฤฑ.
Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), eylรผl ayฤฑna iliลkin “Bankacฤฑlฤฑk Sektรถrรผ Genel Gรถrรผnรผmรผ” raporunu aรงฤฑkladฤฑ. Buna gรถre sektรถrde aktif karlฤฑlฤฑk yรผzde 1,8; รถzkaynak karlฤฑlฤฑฤฤฑ 0,3 azalฤฑลla yรผzde 15,4 olarak gerรงekleลti. Krediler, 990.4 milyar TL seviyesine ulaลtฤฑ ve toplam aktifler iรงindeki payฤฑ 2012 sonuna gรถre 2,1 puan yรผkselerek yรผzde 60,1’e yรผkseldi.
Kredilerin 2012 yฤฑl sonuna gรถre artฤฑล oranฤฑ yรผzde 24,6, bir yฤฑllฤฑk artฤฑล oranฤฑ ise yรผzde 31.1 olarak gerรงekleลti. Kredilerde enflasyondan arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล yฤฑllฤฑk reel artฤฑล ise yรผzde 23,4 oldu. BDDK raporunda, “2013 yฤฑlฤฑnฤฑn son รงeyreฤinde kredilerin artฤฑล hฤฑzฤฑnฤฑn azalmasฤฑna karลฤฑn yรผzde 7,5’lik artฤฑล oranฤฑ, 2011 yฤฑlฤฑ ikinci รงeyreฤinden itibaren gรถrรผlen en yรผksek ikinci artฤฑลtฤฑr” denildi.
Sektรถrรผn takipteki alacaklarฤฑ ise eylรผl sonu itibariyle 2012 sonuna gรถre yรผzde 19,7 artฤฑลla 28 milyar liraya yรผkseldi.







