Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine gรถre bankalarฤฑn toplam karฤฑ yฤฑlฤฑn ilk yarฤฑsฤฑnda 25.4 milyar TL oldu. Bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถneminde bankalarฤฑn karฤฑ 19 milyar TL seviyesinde idi.
Sรถz konusu verilere gรถre aynฤฑ dรถnemde bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผn toplam varlฤฑklarฤฑ 2.97 trilyon TL oldu. Sektรถrรผn toplam varlฤฑklarฤฑ bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถneminde 2.48 milyar TL idi.
Verilere gรถre takipteki kredilerin toplam kredilere ortalama oranฤฑ yรผzde 3.3 seviyesinden yรผzde 3.09’a yรผkseldi.
Sermaye yeterlilik oranฤฑ, BDDK verilerine gรถre yฤฑlฤฑn ilk yarฤฑsฤฑnda yรผzde 17 (bir รถnceki yฤฑl yรผzde 16 idi) oldu. รekirdek sermaye yeterlilik rasyosu ise bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre deฤiลmeyerek yรผzde 14 seviyesinde kaldฤฑ.







