Bankasını dolandıran yöneticiye ömür boyu hapis cezası

Bankasını dolandıran yöneticiye ömür boyu hapis cezası

Bank of China'nın eski yöneticisi 322 milyon doların üzerindeki dolandırıcılıktan dolayı ömür boyu hapse mahkum edildi

A+A-

Bank of China'nın eski yöneticisi 322 milyon doların üzerindeki dolandırıcılıktan dolayı ömür boyu hapse mahkum edildi.

Bank of China eski yöneticisi Xu Guojun, Asya'nın en büyük banka dolandırıcılıklarından biriyle ilgili olarak iki yıl önce ABD'den iade edilmesinin ardından Çin tarafından ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Guangdong eyaletinde bir mahkemede yargılanan eski Bank of China şube müdürü Xu Guojun, resmi bir bildiriye göre Çarşamba günü mahkum edildi.

Xu ve işbirlikçilere 20 yıldan fazla bir süre önce 2.3 milyar yuan (322 milyon dolar) tutarında fonları zimmetlerine geçirdikleri ve gaspettikleri suçlamasında bulunulmuştu.

hen, 2003-2015 yılları arasında Bank of China'nın Guangdong eyaletinin Guangzhou şehrindeki şubesinin müdürlüğünü yapıyordu. Bu süre zarfında, çeşitli dolandırıcılık yöntemleri kullanarak bankadan milyonlarca dolar çaldı.

Chen'in dolandırıcılık yöntemleri arasında, sahte belgeler kullanarak kredi almak, gerçek olmayan varlıkları satarak para kazanmak ve bankanın parasını kendi kişisel harcamaları için kullanmak yer alıyor. Chen, bu dolandırıcılıklarla bankaya büyük zarar verdi.

İlgili Haberler