Barclays 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Barclays 10 bin kişiyi işten çıkaracak

İngiltere'nin önde gelen bankalarından Barclays, bu yıl 10 -12 bin kişi arasında çalışanı işten çıkarmayı planladığını açıkladı

A+A-

İngiltere'nin önde gelen bankalarından Barclays, bu yıl 10 -12 bin kişi arasında çalışanı işten çıkarmayı planladığını açıkladı. 

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin haberine göre, yaklaşık 144 bin çalışanı olan Barclays, bu yıl içerisinde çalışan sayısını 10 - 12 bin civarında azaltmayı planladığını duyurdu. 

Sabah saatlerinde çalışanlarına verilecek bonus ücretleri de artırdığını açıklayan bankanın bu yıl çalışanlarına ödemek üzere hazırladığı toplam bonus miktarı, 2012'deki 2,17 milyar sterlinden yüzde 10 artırılarak 2,38 milyar sterline yükseltildi. 

Barclays Üst Yöneticisi (CEO) Antony Jenkins, "Ödemelerde rekabetçi olmamız gerekiyor, performans için ödeme yapmalıyız. Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteriyoruz. Küresel piyasalarda yetenekli insanlar için rekabet ediyoruz" dedi.

Barclays'in açıklamasına göre bu yıl içerisinde çalışan sayısının azaltılması sonucunda bankanın 820 önemli üst düzey yöneticisinin görevlerinden ayrılması bekleniyor. Açıklamada istihdam azaltım planında çoğunluğun gönüllülük esasına göre işlerine son verileceğini ifade edildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.