Barnier, İngiltere'nin yeni ticaret önerisinin ana unsurlarını reddetti

Barnier, İngiltere'nin yeni ticaret önerisinin ana unsurlarını reddetti

Avrupa Birliği'nin Brexit baş müzakerecisi Michel Barnier, İngiltere'nin yeni ticaret önerilerinin ana unsurlarını reddetti.

A+A-

Avrupa Birliği'nin Brexit baş müzakerecisi Michel Barnier, İngiltere'nin yeni Brexit Bakanı Dominic Raab ile birlikte müzakerelerde Ekim ayına kadar bir anlaşmaya varılması konusunda kararlılığı  paylaştıklarını ifade etmelerine karşın, İngiltere'nin yeni ticaret  önerilerinin ana unsurlarını reddetti.
     
Brüksel'de 3 gün süren müzakerehlerin ardından İngiltere'nin Brexit Bakanı Raab ile ortak basın toplantısı düzenleyen Barnier, İngiliz  yetkililerin Kuzey İrlanda ile İrlanda arasındaki yeni AB sınırında  takılmalardan kaçınma çabaları çerçevesinde AB adına gümrük vergisi  toplama önerilerinin kuşkucu Avrupalıları hali hazırda ikna edemediğini  söyledi.

     
"AB gümrük politikası ve kurallarının uygulanmasını, KDV ve diğer  vergilerin toplanmasını üye olmayan bir ülkeye devredemez, havale edemez" diye konuşan Barnier, "Her türlü gümrük anlaşması veya gümrük birliği bu prensibe saygılı olmalı. İngiltere kendi parasının, yasalarının ve  sınırlarının kontrolünü geri almak istiyor. Biz buna saygı göstereceğiz. Ancak AB de kendi para, yasa ve sınırlarının kontrolünü istiyor.  İngiltere de buna saygılı olmalı" dedi.
 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.