Başarılı insanların sabahları yaptığı 10 şey

Başarılı insanların sabahları yaptığı 10 şey

"En Başarılı İnsanların Kahvaltıdan Önce Yaptığı Şeyler" kitabının yazarı ABD'li yönetim uzmanı Laura Vanderkam'ın listesi...

A+A-

 

1) 6'dan önce uyanıyorlar

Vakitin nakit olduğunu en iyi başarılı insanlar bilir. 20 üst düzey yönetici ile yapılan ankete göre yüzde 90'ı sabah 6'dan önce kalkıyor. PepsiCO'nun CEO'su Inddra Nooyi sabah 4'te kalkıyor. Disney CEO'su Bob Iger'in kalkma saati 4.30

2) Spor yapıyorlar

Üst düzey yöneticilerin neredeyse tamamı sabah spor yapıyor. Xerox CEO'su Ursula Burns, sabah 6'da spora başlıyor. Vanderkam'a göre sabah sporu gün içindeki stres baskısını azaltıyor.

3) Güne en önemli işten başlıyorlar

Sabah saatleri, önmeli iş projelerine odaklanmak için en ideal zaman. Üst düzey yöneticiner güne en önemli projelerden başlıyor.

4) Güne başlamadan önce kişisel projelerine zaman ayırıyorlar

Kitap yazmak ya da okumak... Üst düzey yöneticilerden birçoğu sabahları yarım ya da bir saatlerini kişisel projelerine ayırıyorlar.

5) Aileleriyle zaman geçiriyorlar

Birçok üst düzey yönetici, sabahları aileleri ile büyük kahvaltı sofrasında bir araya gelmeye çalıştığını söylüyor.

6) Eşleriyle iletişim kuruyorlar

Bir başka sabah alışkanlığı: Kahvaltı sofrasında eşleriyle iletişim kurmak, hayatı konuşmak... Evet, sabahları çünkü akşamları televizyon karşısına çöktüklerinde, diyalog kuracak enerjilerinin kalmadığını söylüyorlar.

7) Ayaküstü kahve toplantıları yapıyorlar

İşyerinde sabah kahvesi, farklı çalışanlarla diyalog ve iş hakkında konuşmak için ideal bir fırsat.

8) Kafayı boşaltmak için ibadet veya yoga

Evet, Vanderkam'ın görüştüğü üst düzey yöneticilerin birçoğu, güne hazırlanırken kısa da olsa duaya ya da yogaya zaman ayırdıklarını söylüyorlar. Böylece güne iç huzurlarını sağlamış biçimde başlayabiliyorlar.

9) Strateji kuruyorlar

İşe giderken neredeyse tüm üst düzey yöneticiler, o gün uğraşacakları detaylar yerine "büyük fotoğrafa" odaklanıp, işin büyümesi ya da sorunların çözülmesi için hangi stratejiyi izlemeleri gerektiğini düşünüyorlar. Ya da mevcut stratejiyi gözden geçiriyorlar.

10) E-mail'lerini gözden geçiriyorlar

Evet, hepimizin yaptığını yöneticiler de yapıyorlar. Ama onların daha somut bir nedeni var: İşe odaklarında, e-mail'lerle bölünmemek.

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.