Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

BaลŸbakan kurdaki dalgalanma iรงin sรผre verdi

BaลŸbakan Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm, ABD seรงimleri sonrasฤฑ TL'de yaลŸanan deฤŸer kaybฤฑnฤฑn nedenini bildiklerini, bunun 1 ay daha sรผreceฤŸini sรถyledi
BaลŸbakan kurdaki dalgalanma iรงin sรผre verdi Borsatek

BaลŸbakan Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm, TรœSฤฐAD’ฤฑn Yรผksek ฤฐstiลŸare Konseyi toplantฤฑsฤฑnda konuลŸtu.

BaลŸbakan Yฤฑldฤฑrฤฑm, รถnceki gece Adana’da bir kฤฑz รถฤŸrenci yurdunda gerรงekleลŸen yangฤฑn faciasฤฑ hakkฤฑnda sorumlularฤฑn tespit edileceฤŸini ve TBMM’de araลŸtฤฑrma komisyonu kurulacaฤŸฤฑnฤฑ sรถyledi.

Yฤฑldฤฑrฤฑm, “15 Temmuz’da dรผnyada emsali gรถrรผlmemiลŸ bir iลŸi baลŸardฤฑk. Bunu Amerikalฤฑ da anlamฤฑyor, Avrupalฤฑ da… Tรผrk milleti bayraฤŸฤฑna sahip รงฤฑkmasฤฑ gerektiฤŸinde her ลŸeyi gรถze alฤฑr.” dedi.

BaลŸbakan Yฤฑldฤฑrฤฑm, kendisinden รถnce konuลŸan TรœSฤฐAD BaลŸkanฤฑ Cansen BaลŸaran Symes ve YฤฐK รœyesi Tuncay ร–zilhan’ฤฑn yaptฤฑฤŸฤฑ konuลŸmaya yรถnelik olarak, “Bu gรผnleri baz alฤฑrsak kรถtรผmser olmak iรงin รงok sebebimiz olabilir. Ancak biraz uzun vadeli dรผลŸรผnรผrsek, kรถtรผmser olmamฤฑz iรงin bir sebep yok. Tedbirlerimizi alฤฑrken kรถtรผmser dรผลŸรผnelim de, gelecek beklentilerimiz iรงin kรถtรผmser olmaya ihtiyaรง yok” ลŸeklinde konuลŸtu.

Yฤฑldฤฑrฤฑm, kurda yaลŸanan dalgalanmalarla ilgili olarak, “8 Kasฤฑm’dan bugรผne yaลŸananlarฤฑ sadece Tรผrkiye’ye mahsus gรถrรผrsek yanlฤฑลŸ yapmฤฑลŸ oluruz. Bu kรผresel bir geliลŸmedir, Tรผrkiye de payฤฑnฤฑ almฤฑลŸtฤฑr. Bรผtรผn para birimleri yรผzde 5 saptฤฑysa bizim paramฤฑz 2 katฤฑ saptฤฑ, bunu da biliyoruz, sebeplerini de biliyoruz. Tรผrkiye geรงtiฤŸimiz 4 ayda uรงurumdan dรถndรผ. EndiลŸeye gerek yok, bunun da รผstesinden geleceฤŸiz, en iyi siz biliyorsunuz. Tรผrkiye ekonomisi kรผresel sistemin bir parรงasฤฑ” diye konuลŸtu.

‘Dalgalanma 1,5 ay daha sรผrecek’

BaลŸbakan, “ลžunu bilelim, bu dalgalanma herhalde 1 ay-1,5 ay gibi daha devam edecek. Ne zamana kadar, 20 Ocak’a kadar. Yeni seรงilmiลŸ baลŸkan (ABD) iลŸ baลŸฤฑna geldikten sonra biraz daha รถngรถrรผlebilirlik artacak ve taลŸlar yerine oturacak” ifadelerini kullandฤฑ.

‘AB kara sevdaya dรถnรผลŸsรผn istemiyoruz’

Avrupa Parlamentosunun kararฤฑnฤฑ deฤŸerlendiren Yฤฑldฤฑrฤฑm, “AB bir kara sevdaya dรถnรผลŸsรผn istemiyoruz. AP bir karar aldฤฑ, hukuki bir sonucu yok, bir tavsiye kararฤฑ… Avrupa’da hala Avrupa’nฤฑn geleceฤŸini dรผลŸรผnen vizyon sahibi liderler mevcut. 15-16 Aralฤฑk’ta yapฤฑlacak Liderler Toplantฤฑsฤฑnda bu anlamsฤฑz kararฤฑn dikkate alฤฑnmayacaฤŸฤฑnฤฑ dรผลŸรผnรผyorum. AB’nin iรงinde bulunduฤŸu kafa karฤฑลŸฤฑklฤฑฤŸฤฑndan bir an รถnce kurtulmasฤฑ gerek. Biz AB’ye girmek istiyoruz, doฤŸrudur, ama Avrupa kendi gelecek vizyonunu รถzellikle Brexit’ten sonra tekrar gรถzden geรงirmesi lazฤฑm” dedi.

‘OHAL’in kalkmasฤฑnฤฑ biz de istiyoruz’

OlaฤŸanรผstรผ Halin kalkmasฤฑnฤฑ bizde istiyoruz, ama OHAL’de ekonomiyi doฤŸrudan ilgilendirecek รถnemli kararlar da aldฤฑk. OHAL kararฤฑ alรงak รถrgรผtรผn devlet kademelerinden temizlenmesine yรถnelik bir karardฤฑr.

AK Parti’nin anayasa รงalฤฑลŸmalarฤฑyla ilgili olarak konuลŸan Yฤฑldฤฑrฤฑm, ลŸunlarฤฑ kaydetti: “Bir anayasa deฤŸiลŸikliฤŸi durumu var. Bu rejim deฤŸiลŸikliฤŸi deฤŸil. Bu bir ihtiyaรง, Tรผrkiye’nin geleceฤŸi, istikrarฤฑ iรงin bir ihtiyaรง. Zor bir coฤŸrafyada yaลŸฤฑyoruz, bu coฤŸrafyada istikrarsฤฑzlฤฑฤŸฤฑn bedeli รงok aฤŸฤฑr olur. O nedenle Tรผrkiye’nin her seรงimde tek baลŸฤฑna bir iktidar รงฤฑkarmasฤฑ gerek. Tรผrkiye tek baลŸฤฑna iktidara sahip, gรผรงlรผ siyasi iradeye sahip bir yรถnetimi olmasฤฑ gerek. “

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.642246.67080.02%
EURO 53.211753.2514-0.17%
JAPON YENฤฐ 3.4693.4780.12%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.654157.7109-0.13%
STERLฤฐN 61.759261.8132-0.19%
ร‡ฤฐN YUANI 6.86136.86660.06%
RUS RUBLESฤฐ 0.60560.6060%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 59784.23 0.69%
Ethereum 1589.18 1.5788%
Tether USDt 1.00 0.0103%
BNB 554.70 0.5262%
Solana 74.17 3.859%
USDC 1.00 -0.0009%
XRP 1.05 0.579%
Dogecoin 0.07 -0.4797%
Toncoin 1.59 0.2464%
Cardano 0.14 0.3507%
Shiba Inu 0.00 1.4335%
Avalanche 6.65 2.1383%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam