Baลbakan Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm, รankaya Kรถลkรผ’nde dรผzenlenen DEฤฐK Yรถnetim Kurulu Toplantฤฑsฤฑ’na katฤฑldฤฑ.
Yฤฑldฤฑrฤฑm burada DEฤฐK Yรถnetim Kurulu รผyelerine seslenerek, “Bรผtรผn gรถstergeler iyi de neden faizler istediฤimiz dรผzeyde deฤil? Neden enflasyonda bu seneyi, beklentilerin รผzerinde kapattฤฑk? Bu sorunun cevabฤฑnฤฑ biliyoruz. Bu sorunun cevabฤฑndan sadece biz sorumlu deฤiliz. Tรผrkiye’de iล yapan herkes sorumludur. Bu bir ortak sorumluluktur. Bir seferberlik anlayฤฑลฤฑ iรงerisinde bu mรผcadeleyi birlikte yapmamฤฑz gerekiyor” dedi.
Yฤฑldฤฑrฤฑm, “El birliฤi ile enflasyonu da faizi de sรผrdรผrรผlebilir bir dรผzeye, tercihen yรผzde 7’lerin altฤฑna รงekmek mecburiyetindeyiz. Bunu baลarฤฑr Tรผrkiye. ลartlarฤฑmฤฑz mรผsait” aรงฤฑklamasฤฑnฤฑ yaptฤฑ.
MART AYINDA TOPLANILACAK
Baลbakan Yฤฑldฤฑrฤฑm faiz ve enflasyonun dรผลmesi iรงin istiลarelerin yapฤฑldฤฑฤฤฑnฤฑ mart ayฤฑnda da Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan baลkanlฤฑฤฤฑnda bir deฤerlendirme yapฤฑlacaฤฤฑnฤฑ, toplantฤฑnฤฑn sonuรงlarฤฑnฤฑn da kamuoyu ile paylaลฤฑlacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
Erdoฤan baลkanlฤฑฤฤฑnda ilki 1 ลubat’ta gerรงekleลtirilen toplantฤฑlar ekonomi istiลare toplantฤฑlarฤฑ olarak da biliniyor. Toplantฤฑlarda faizlerin yatฤฑrฤฑmlarฤฑ destekleyecek seviyeye รงekilmesi iรงin gereken adฤฑmlar reformlar deฤerlendiriliyor.
Baลbakan Yฤฑldฤฑrฤฑm’dan enflasyon aรงฤฑklamasฤฑ
Baลbakan Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm, enflasyon ve faizin yรผzde 7`lerin altฤฑna รงekilmesi gerektiฤini sรถyledi. Yฤฑldฤฑrฤฑm, mart ayฤฑnda Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan baลkanlฤฑฤฤฑnda bir istiลare toplantฤฑsฤฑ gerรงekleลtireceklerini aรงฤฑkladฤฑ.







