Başbuğ, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Başbuğ, Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu

A+A-

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuruda bulundu. Öncelikle görüşülme istemli bireysel başvuruda, tazminat talebinde bulunulmadı.


Başbuğ’un avukatı İlker Sezer tarafından yapılan açıklamada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kısa kararı açıkladığı 5 Ağustos 2013 tarihinden itibaren altı aya yakın bir süre geçmesine rağmen bu işlemin yerine getirilmediği, bu nedenle 31 Aralık 2013 günü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne tahliye talebinde bulunulduğu anımsatıldı. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin aynı dosyada tutukluluğun devamı kararlarının hukuka aykırı olduğunu tespit etmiş olmasına rağmen, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ile üst mahkemenin Başbuğ’un tahliye talebini reddettiği belirtilen açıklamada, “Müvekkilimizin ‘görevsiz’ mahkemede yargılanmasına ve iki yıldır devam eden tutukluluğuna ilişkin haklı itirazlarımızın incelenmeksizin reddedilmesine karşı, mesleki sorumluluğumuzun bir gereği olarak, 22 Ocak 2014 tarihinde, Anayasa Mahkemesi’ne tarafımızdan, müvekkilimizin adına bireysel başvuruda bulunulmuştur” denildi.


Öncelikle görüşülme istemli bireysel başvuruda, özel yetkili mahkeme uygulamaları sonucu Anayasa’nın “Kişi Hürriyet ve Özgürlüğü”nü düzenleyen 19. maddesinin 2, 3, 7 ve 8. fıkralarının ihlal edildiğinin tespit edilmesi istenildiği belirtilerek, tazminat talebinde bulunulmadığı da kaydedildi 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.