Başçı mesaiye gitmedi

Başçı mesaiye gitmedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ağır bir dille eleştirdiği Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı bugün mesaiye gitmedi

A+A-

Dün akşam saatlerinde “istifa ” edeceği söylentisi yayılan ve bugün ne yapacağı merakla beklenen Merkez Bankası Başkanı Başçı, istifa söylentilerini güçlendiren hareket...
Erdoğan'ın "Bize karşı bir bağımsızlık mücadelesi veriyorsun da başka bir yerlere karşı bağımlılığın mı var?" diyerek eleştirdiği Erdem Başçı, bugün mesaiye gelmedi.

Oysa bugün Merkez Bankası’nda Banka Meclisi toplantısı vardı. Çok önemli olan bu toplantıda birimler performans değerlendirmelerini sunacaktı.
Bugüne kadar bütün toplantılara başkanlık etmiş olan Başçı’nın gelmemesi Banka çalışanları arasında da şok etkisi yaptı.
Erdem Başçı gelmediği gibi vekaleti de en genç yönetici konumunda olan Murat Çetinkaya’ya bıraktı. 1976 doğumlu olan Çetinkaya’nın adı Saray ve hükümet çevrelerinde potansiyel Merkez Bankası Başkanı adı olarak geçiyor.
Erdem Başçı’nın daha önce yurt içinde olduğu hiçbir dönem vekalet bırakmadığı biliniyor.
Erdem Başçı’nın evinde dinlendiği yarın da mesaiye gelmeyeceği konuşuluyor.
İddialar doğru değil
Başbakan yetkilileri, faiz karaını beğenmeyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ağır eleştirileri sonrası ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın istifa edeceğine yönelik orataya atılan iddiaları reddetti.
Başbakanlık yetkililerinin yaptığı açıklamada, "İddiaların nereden kaynaklandığını anlamıyoruz" denildi.
Merkez Bankası Sözcüsü ise gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, "Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Erdem Başçı, bugün sağlık kontrolü yaptırdı. Önemli bir sağlık problemi bulunmamaktadır. Yarın öğleden sonra görevinin başında olacaktır" dedi.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.