Başkanların çocukları iş dünyası ile tanışırsa...

Başkanların çocukları iş dünyası ile tanışırsa...

Ukrayna’da yaşanan olayları yorumlayan Belarus Devlet Başkanı Aleksandar Lukaşenko , "Başkanların çocukları iş dünyası ile tanışırsa böyle olur” dedi

A+A-

Ukrayna’da yaşanan olayları yorumlayan Belarus Devlet Başkanı Aleksandar Lukaşenko , "Başkanların çocukları iş dünyası ile tanışırsa böyle olur” dedi.

Lukaşenko, “Ukrayna’da olanlar bir kabus, bir felaket" şeklinde nitelendirerek, kendisinden yardım talep edildiğini söyledi. Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dönem Başkanlığı olarak her şeyin normale dönmesini umduklarını belirten Lukaşenko, Kimse BDT Zirvesi'nin yerini değiştirmeyecek, Bu çerçevede BDT olarak Ukrayna’yı ve Ukrayna’daki istikrar ve görevdeki devlet başkanını destekleyeceğiz" dedi.

Aleksandr Lukaşenko, yaşananlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.“Mükemmel bir halkı olan mükemmel bir ülke ama pazar olarak değerlendiren bir dağınıklık; işte farklı kılanlar ülkeyi paylaşınca böyle oluyor. Ne zaman başkanların çocukları iş dünyası ile tanışırsa o zaman felaketi bekle, ne zaman karınızın ya da sevgilinizin başında taç oluşursa, o zaman felaketi bekle. Ukrayna'nın Batı ile Doğu’nun hesaplaştığı bir arenaya dönüşmemesini umuyoruz" diye konuştu.

19 Ocak’ta Kiev’de düzenlenen Halk Meclisi mitinginin ardından bir grup gösterici polis barikatını aşarak hükümet binalarının bulunduğu caddeye girmeye çalışmış, çıkan olaylarda bugüne kadar en az 199 polis ile yüzlerce gösterici yaralanmıştı.Kiev’de üçüncü gününe giren şiddet olaylarında şu ana kadar en az üç kişinin yaşamını yitirdiği bildiriliyor.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.