TMSF, Bank Asya’nฤฑn yรถnetimine el konulmasฤฑ ile ilgili aรงฤฑklamaฤ yaptฤฑ
TMSF’den yapฤฑlan aรงฤฑklamada ลรถyle denildi; “Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kuruluโnun (BDDK) aldฤฑฤฤฑ karara istinaden, Asya Katฤฑlฤฑm Bankasฤฑ A.ล ile ilgili tedbir alฤฑnmak zorunda kalฤฑnmฤฑลtฤฑr. Zamanฤฑnda gerekli tedbirler alฤฑnmadฤฑฤฤฑ iรงin, 2001 krizinde bankalarฤฑn battฤฑฤฤฑ, vatandaลlarฤฑn maฤdur olduฤu, bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผn ve Tรผrkiye ekonomisinin bรผyรผk zarar gรถrdรผฤรผ hatฤฑrlanacak olursa, alฤฑnan tedbirlerin รถnemi daha iyi anlaลฤฑlacaktฤฑr.
5411 sayฤฑlฤฑ Bankacฤฑlฤฑk Kanunu, hem Tรผrkiyeโnin yaลadฤฑฤฤฑ bรผyรผk bankacฤฑlฤฑk krizlerinden ders alฤฑnarak, hem de Avrupa Birliฤi mรผktesebatฤฑna uyum programฤฑnฤฑn gereฤi olarak, 2005 yฤฑlฤฑnda yรผrรผrlรผฤe girmiลti. Asya Katฤฑlฤฑm Bankasฤฑ A.ล ile ilgili alฤฑnan tedbirler, sรถz konusu kanunun 18. maddesinin 5. fฤฑkrasฤฑna dayanmakta olup, banka yapฤฑsฤฑnฤฑn ลeffaf olmasฤฑnฤฑ ve denetlenebilmesini amaรงlamaktadฤฑr.
Batan bankalara bir yenisinin eklenmemesi iรงin, bankanฤฑn hissedarlarฤฑnฤฑ, mรผลterilerini, bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผ ve Tรผrkiye ekonomisini korumak amacฤฑyla, ilgili kanun maddelerinin emrettiฤi tedbirler alฤฑnmฤฑล ve Asya Katฤฑlฤฑm Bankasฤฑ A.ลโnin yรถnetim kurulu รผyeleri ve genel mรผdรผrรผ deฤiลtirilmiลtir.
Asya Katฤฑlฤฑm Bankasฤฑ A.ล hissedarlarฤฑnฤฑn, mรผลterilerinin ve bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผn hiรงbir sฤฑkฤฑntฤฑ yaลamamasฤฑ iรงin, yeni gรถrevlendirmeler gece yarฤฑsฤฑ yapฤฑlmฤฑลtฤฑr. Her biri alanฤฑnda uzman, daha tecrรผbeli isimlerin yรถnetmeye baลladฤฑฤฤฑ Asya Katฤฑlฤฑm Bankasฤฑ A.ล, daha gรผรงlenmiล olarak, bankacฤฑlฤฑk faaliyetlerine devam etmektedir. Kamuoyuna saygฤฑyla duyurulur”
BANK ASYA ฤฐรฤฐN KฤฐM NE DEDฤฐ?
BANK ASYA HฤฐSSESฤฐ OLANLAR NE YAPACAK
OPERASYONU รNCEDEN รฤRENDฤฐLER Mฤฐ?







