Cumhurbaลkanฤฑ Recep Tayyip Erdoฤan, CHP Antalya Milletvekili seรงilen Deniz Baykal ile Dฤฑลiลleri Konutu’nda gรถrรผลtรผ. Gรถrรผลme 2 saat sรผrdรผ.
CHP Milletvekili Deniz Baykal, gรถrรผลmenin ardฤฑndan gazetecilere aรงฤฑklamalarda bulundu.
Deniz Baykal, ลu ifadeleri kullandฤฑ:
“Seรงimlerin tamamlanmasฤฑndan sonra yeni Meclisโin aรงฤฑlฤฑลฤฑndan รถnce Sayฤฑn Cumhurbaลkanฤฑโyla geรงici baลkanlฤฑk gรถrev yapacak bir milletvekili olarak Meclis รงalฤฑลmalarฤฑyla ilgili deฤerlendirme yapma ihtiyacฤฑ nedeniyle bu gรถrรผลme gerรงekleลti.
Gรถrรผลme aniden gerรงekleลti, bu sabah belli oldu. Sayฤฑn Cumhurbaลkanฤฑโnฤฑn gรถrรผลme isteฤi iletildi. Tรผrkiyeโnin รถnรผndeki sorunlar ele alฤฑndฤฑ. Benim koalisyon gรถrรผลmesiyle ilgili konumum yok. Genel gรถrรผลme yaptฤฑk.
Gรถrรผลme yerinin Dฤฑลiลleri Konutu’nda olmasฤฑ benim ve Sayฤฑn Cumhurbaลkanฤฑ’nฤฑn programlarฤฑ aรงฤฑsฤฑndan uygun oldu. รzel bir talebi yok, ben bazฤฑ tespitler yaptฤฑm. Bir an รถnce Tรผrkiye’de istikrarฤฑn saฤlanmasฤฑ, รงรถzรผmรผn bulunmasฤฑ gerektiฤi konusunda ortak bir anlayฤฑลa sahip olduฤumuzu gรถrdรผm.Ben de bir an รถnce Tรผrkiye bu belirsizlik dรถnemini aลmalฤฑdฤฑr anlayฤฑลฤฑndayฤฑm, Sayฤฑn Cumhurbaลkanฤฑ’nฤฑn da bรถyle olduฤunu gรถrdรผm.
“Her tรผrlรผ koalisyona aรงฤฑk bir anlayฤฑล iรงinde”
Sayฤฑn Cumhurbaลkanฤฑ’nฤฑn her tรผrlรผ koalisyon รงรถzรผmรผne aรงฤฑk bir anlayฤฑล iรงinde olduฤunu gรถrdรผm. Muhalefetin kendi arasฤฑnda bir koalisyon oluลturmasฤฑna hiรงbir itirazฤฑ olmadฤฑฤฤฑnฤฑ memnuniyetle gรถrdรผm. Sayฤฑn Cumhurbaลkanฤฑ’nฤฑn bir an รถnce hรผkรผmetin oluลmasฤฑ anlayฤฑลฤฑ iรงinde olduฤunu, olasฤฑ bรผtรผn modelleri deฤerlendirmeye olumlu yaklaลacaฤฤฑ izlenimini aldฤฑm. Genel siyasi gรถrรผลme oldu. Genel gรถrรผล telakisi yaptฤฑk.
“Erken seรงim tercih edilen bir รงรถzรผm deฤil”
Koalisyon konusunda konuลmasฤฑ gerekenler siyasi partilerdir. Partiler uzlaลฤฑrsa Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ’nda engellenmez.
Erken seรงim tercih edilen bir รงรถzรผm deฤil. Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu’na ayrฤฑntฤฑlฤฑ bilgi vereceฤim.”
Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu ile gรถrรผลรผyor
Gรถrรผลmenin ardฤฑndan Dฤฑลiลleri Konutu’ndan ayrฤฑlan Deniz Baykal, Genel Baลkan Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu’na bilgi vermek iรงin CHP Genel Merkezi’ne gitti. Kemal Kฤฑlฤฑรงdaroฤlu ile Deniz Baykal arasฤฑndaki gรถrรผลme baลladฤฑ.







