Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), Faizsiz Bankacฤฑlฤฑk ฤฐlke ve Standartlarฤฑ Kapsamฤฑnda Mรผลterilerin ve Kamuoyunun Bilgilendirilmesine ฤฐliลkin Usul ve Esaslar Hakkฤฑnda Tebliฤ’de yapฤฑlan deฤiลiklikler, Resmi Gazete‘nin bugรผnkรผ sayฤฑsฤฑnda yayฤฑmlanarak yรผrรผrlรผฤe girdi.
Deฤiลiklik kapsamฤฑnda, tebliฤin mรผลterilerin bilgilendirilmesine iliลkin genel ilkelerinin belirlendiฤi bazฤฑ maddelerde dรผzenlemeye gidildi.
Buna gรถre, bankalarฤฑn, mรผลterilerini faizsiz bankacฤฑlฤฑk ilke ve standartlarฤฑ ile danฤฑลma komitesi kararlarฤฑ kapsamฤฑnda, รผrรผn ve hizmetlerinin iลleyiลleri ve dayandฤฑklarฤฑ akdin veya akitlerin taraflara getirdiฤi hak ve yรผkรผmlรผlรผkler konusunda aรงฤฑk, net ve anlaลฤฑlabilir bir ลekilde bilgilendirmekle yรผkรผmlรผlรผฤรผ devam edecek.
Buna karลฤฑn bankalarฤฑn, mรผลterilerin sรถz konusu akde veya akitlere yรถnelik esas irade beyanlarฤฑnฤฑ alma yรผkรผmlรผlรผฤรผ kaldฤฑrฤฑldฤฑ.
Yeniden belirlenen maddeler kapsamฤฑnda, mรผลteriyle yรผz yรผze gรถrรผลerek yapฤฑlacak bilgilendirme sonrasฤฑnda, sunulan รผrรผn veya hizmete iliลkin sรถzlรผ bilgilendirme yapฤฑldฤฑฤฤฑna dair ibarenin mรผลteri tarafฤฑndan bilgilendirme formuna kendi el yazฤฑsฤฑyla yazฤฑlarak ฤฑslak imza ile imzalanmasฤฑ gerekecek.
Uzaktan iletiลim araรงlarฤฑ รผzerinden sesli veya gรถrรผntรผlรผ kayฤฑtlar vasฤฑtasฤฑyla da sunulan รผrรผn veya hizmete iliลkin olarak mรผลteriye bilgi edinme imkanฤฑ saฤlanacak.
รte yandan tebliฤin katฤฑlฤฑm fonu mรผลterilerinin bilgilendirilmesine iliลkin bรถlรผmรผnde de dรผzenlemeye gidildi. Bu kapsamda katฤฑlฤฑm bankalarฤฑnฤฑn da, katฤฑlma hesabฤฑ veya รถzel cari hesap aรงฤฑlฤฑลฤฑ iลlemlerinde mรผลterilerinden hesabฤฑn dayandฤฑฤฤฑ akde veya akitlere iliลkin esas irade beyanฤฑnฤฑ alma yรผkรผmlรผlรผฤรผ sona erdi.







