Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), bir basฤฑn yayฤฑn organฤฑnda yer alan kurumun ฤฐstanbulโa taลฤฑnmasฤฑna iliลkin haberin gerรงek dฤฑลฤฑ hususlarฤฑ iรงerdiฤini bildirdi.
BDDKโdan yapฤฑlan aรงฤฑklamada, kurumun ฤฐstanbulโa taลฤฑnmasฤฑna iliลkin olarak 26 Ocak 2016 tarihinde bir basฤฑn yayฤฑn organฤฑnda gerรงek dฤฑลฤฑ hususlarฤฑ iรงeren bir haber yer aldฤฑฤฤฑ bildirildi. Aรงฤฑklamada, โBilindiฤi รผzere, รผlkemizin ekonomik kalkฤฑnmasฤฑnda ve geliลiminde Tรผrk bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnรผn รถnemli rolรผ bulunmaktadฤฑr. Bu รงerรงevede, bankalarฤฑn gรถzetim ve denetiminin etkin bir ลekilde gerรงekleลtirilebilmesi iรงin BDDK ile denetimi altฤฑndaki bankalar ve banka dฤฑลฤฑ kuruluลlar arasฤฑndaki bilgi alฤฑลveriลi ve yakฤฑn รงalฤฑลma ortamฤฑnฤฑn tesis edilmesi son derece รถnem arz etmektedir. Resmi Gazeteโnin 25.02.2011 tarih ve 27857 sayฤฑlฤฑ nรผshasฤฑnda yayฤฑmlanarak yรผrรผrlรผฤe giren 6111 sayฤฑlฤฑ Kanunun 147. maddesi ile 5411 sayฤฑlฤฑ Bankacฤฑlฤฑk Kanununun 82. maddesinde yapฤฑlan deฤiลiklikle, ฤฐstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamฤฑnda BDDKโnฤฑn merkezi ฤฐstanbul olarak belirlenmiลtir. Sรถz konusu haberde ifade edilenin aksine BDDKโda kuruluลundan bu yana hiรงbir zaman personel sayฤฑsฤฑ bin 537 kiลi olmamฤฑลtฤฑrโ denildi.
โBugรผn itibarฤฑyla Kurumumuz faaliyetlerini Ankara binasฤฑnda 385 personel ve ฤฐstanbul binasฤฑnda 188 personel olmak รผzere toplam 573 personel ile yรผrรผtmektedirโ denilen aรงฤฑklamada, ลunlar kaydedildi:
โKurum faaliyetlerinin iki ayrฤฑ ลehirde bulunan binalarda yรผrรผtรผlmesi yรถnetimsel aรงฤฑdan bรถlรผnmรผลlรผฤe neden olmaktadฤฑr. Diฤer taraftan, ฤฐller Bankasฤฑ A.ล. ve Tรผrkiye Kalkฤฑnma Bankasฤฑ A.ล. hariรง sektรถrdeki bankalarฤฑn tamamฤฑ ile Kurumun denetimi altฤฑndaki banka dฤฑลฤฑ kuruluลlar faaliyetlerini ฤฐstanbulโda sรผrdรผrmektedir.
ฤฐstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamฤฑnda kamu bankalarฤฑ da merkezlerini ฤฐstanbulโa taลฤฑmฤฑลlardฤฑr. Bu รงerรงevede, BDDKโnฤฑn faaliyetlerinde yaลanan yรถnetimsel aรงฤฑdan bรถlรผnmรผลlรผฤรผ ortadan kaldฤฑrmak ve denetimi altฤฑndaki kuruluลlarla daha yakฤฑn รงalฤฑลma ortamฤฑnฤฑn saฤlanmasฤฑ amacฤฑyla Kurumumuzca ฤฐstanbulโda yeni bir bina kiralanarak mevcut Ankara ve ฤฐstanbul binalarฤฑnฤฑn tek bir merkezde toplanmasฤฑna karar verilmiลtir.
Bankacฤฑlฤฑk Kanununun 101. maddesi uyarฤฑnca BDDKโnฤฑn giderleri banka ve diฤer kuruluลlarฤฑn yaptฤฑklarฤฑ katฤฑlma payฤฑ adฤฑ altฤฑndaki รถdemelerden karลฤฑlanmakta olup, Kurumun giderleri iรงin genel bรผtรงeden pay alฤฑnmamaktadฤฑr. BDDK bรผtรงesi รงerรงevesinde mevcut Ankara ve ฤฐstanbul binalarฤฑ iรงin รถdenen kira bedelleri ile ฤฐstanbulโda bulunan yeni binaya รถdenecek kira bedeli birlikte dikkate alฤฑndฤฑฤฤฑnda, BDDKโnฤฑn kira harcamalarฤฑ konusunda tasarruf saฤlanacaktฤฑr. Ayrฤฑca, bankalarฤฑn bilgilerinin korunmasฤฑ hususu Kurumumuz tarafฤฑndan en fazla hassasiyet gรถsterilen konular arasฤฑnda yer almaktadฤฑr. Bu itibarla, ฤฐstanbulโda kiralanan yeni binada baลka bir Bankanฤฑn alt yapฤฑsฤฑnฤฑn BDDK tarafฤฑndan kullanฤฑlmasฤฑ kesinlikle sรถz konusu deฤildir. Kurumumuzun faaliyete baลladฤฑฤฤฑ gรผnden bugรผne kadar titizlikle uyguladฤฑฤฤฑ ลeffaflฤฑk ilkesi gereฤince ฤฐstanbulโa taลฤฑnmaya iliลkin bilgilerin basฤฑn yayฤฑn organlarฤฑ tarafฤฑndan Kurumumuzdan doฤrudan temin edilebilmesi mรผmkรผndรผr.โ







