Bedii Ensari vefat etti

Bedii Ensari vefat etti

Sermaye piyasalarının önde gelen ve sevilen isimlerinden Bedii Ensari vefat etti.

A+A-

Borsanın duyaen isimlerinden Bedii Ensari vefat etti. Sermaye piyasalarının duayen ismi Marbaş Menkul Değerlerin Yönetim Kurulu Başkanlığı, Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği Başkanlığı, İMKB Disiplin Komitesi Başkanlığı, Finans Kulüp Yönetim Kurulu Üyeliği, Takasbank Yönetim Kurulu Üyeliği ve TOBB Sektör temsilciliği görevlerini yürütüyordu.

Bedii Ensari, 1960'ta A.Ü Hukuk Fakültesinden mezun olup; hakimlik, avukatlık yaptıktan sonra reel sektörde inşaat sanayiinde, çimento sanayiinde, döküm sanayiinde kademe yöneticiliği yaptı. Bedii Enrsari için 9 Mart Pazar günü saat 13:00'te Ataşehir MAREV tesislerinde anma töreni düzenlenecek. Aynı gün Karacaahmet Şakirin Camii'nde kılınacak ikindi namazını takiben, Karacaahmet mezarlığında defnedilecek.

Borsa'dan başsağlığı mesajı

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Borsa İstanbul Disiplin Komitesi Başkanı Bedii Ensari'nin vefatı dolayısıyla başsağlığı mesajı yayımladı.

Borsa İstanbul’dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye sermaye piyasalarının önde gelen isimlerinden biri olan, bir dönem Borsa Aracı Kurum Yöneticileri Derneği Başkanlığı, Takasbank Yönetim Kurulu Üyeliği ve TOBB Sektör Temsilciliği görevini de icra eden, Borsa İstanbul Disiplin Komitesi Başkanı Bedii Ensari'nin vefat ettiği belirtildi.

Açıklamada yer verilen Turhan'ın mesajı şöyle: "Merhum Ensari, bugüne kadar herkes için bilgi birikimiyle bir duayen, gösterdiği yol ile bir ağabey olmuştur. Özellikle işine duyduğu saygı ve sevgi, merhum Ensari'yi her zaman için sektörümüzün ahlaki bir değeri olarak hatırlamamızı sağlayacaktır.

Borsa İstanbul çatısı altında faal görev aldığı dönemde de katkılarını esirgemeyen değerli dost ve ağabeyimiz merhum Bedii Ensari’ye Borsa İstanbul olarak Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.