Beş kentte sokağa çıkma yasağı

Beş kentte sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır, Batman ile merkezleri ile Mardin, Van ve Siirt'in bazı ilçelerinde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Diyarbakır'da yasağın süresi uzatıldı.

A+A-

Kobanê’ye yapılan saldırıları protesto etmek amacıyla yaşanan protestolar şiddetlenirken beş şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

İlk olarak Mardin Valiliği tarafından Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Nusaybin, Mazıdağı ve Savur ilçelerinde "ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı" konuldu.

Sokağa çıkma yasağı dün saat 17.00 itibariyle başladı ancak çatışmalar son bulmadı.

Ardından günboyu protesto gösterileri yapılan, polisle göstericilerin çatıştığı ve polisin gaz ve tazyikli suyun yanısıra plastik mermi kullandığı Van'ın Erciş ilçesinde de dün saat 18.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Sokağa çıkma yasağı konulan üçüncü kent Siirt oldu. Valilik Kurtulan ilçesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Sokağa çıkma yasağı dün 22.00'den itibaren bu sabah saat 07.00'ye kadar Diyarbakır'ın tamamını kapsayacak şekilde konuldu. ABu sabah ise yasağın süresi yarına kadar uzatıldı

Yasak son olarak Batman'da da uygulanmaya başlandı. Kentte okullar tatil edildi.  

Etiketler : , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.