Beşiktaş Demba Ba için görüşmelere başladı

Beşiktaş Demba Ba için görüşmelere başladı

Beşiktaş Chelsea'nin Senegali oyuncusu için Chelsea kulübü ile görüşmelere başladığını açıkladı

A+A-

Beşiktaş Chelsea'nin Senegalli yıldızı Demba Ba için Chelsea kulübü ile görüşmelere başladığını açıkladı. Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen konu ile ilgili açıklama şu şekilde:

" Demba Ba'nın transferine ilişkin olarak Chelsea kulübü ile görüşmelere başlanmıştır. "

Kariyerine Fransa'nın FC Rouen takımında başlayan 29 yaşındaki oyuncu, bir senelik Belçika macerasının ardından Almanya'nın Hoffenheim takımına transfer oldu.

O dönem Bundesliga'da aldığı başarılı sonuçlarla dikkat çeken Hoffenheim'da sol açık/forvet pozisyonlarında görev yapan Demba Ba, güçlüğü fiziği ve golcülüğü sayesinde ligin en iyi oyuncularından biri olmayı başardı. 3.5 yıl oynadığı Hoffenheim ile toplamda 106 maçta 40 gol kaydeden 1.89m boyundaki yıldız isim, daha sonra West Ham United'a imza atarak Premier Lig'in yolunu tuttu.

Yarım sezon oynadığı West Ham'da 13 maçta 7 gol kaydeden Demba Ba, kulübünün küme düşmesi ile birlikte serbest kaldı. Bonservisini eline aldıktan kısa bir süre sonra Newcastle United'a imza atan Ba, siyah beyazlı ekipte çıktığı 58 maçta 29 gol atarak kalitesini ispatlamayı başardı.

Üstün performansı nedeniyle büyük takımların dikkatini çeken Ba, geçtiğimiz sezonun devre arasında 8 milyon 500 bin euro karşılığında Chelsea'ye transfer oldu. Burada genelde Eto'o ve Torres'in golgesinde kalan Afrikalı golcü, toplamda çıktığı 51 maçta 14 gol kaydetti. Hoffenheim'dan sonra gittiği bütün takımlarda forvet pozisyonunda oynayan Ba'nın bu sezon ise 29 maçta 8 golü var.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.