Beyaz eşya sektöründe fiyat belirsizliği sorunu büyüyor

Beyaz eşya sektöründe fiyat belirsizliği sorunu büyüyor

Tüm dünyada yüksek enflasyon ve pandemi sonrasında devam eden hammadde sıkıntısı gelecek dönemler için belirsizlik yaratırken, yükselen maliyetler altında beyaz eşya sektörü uzun fiyat belirleme süreçlerinden geçiyor.

A+A-

2022'de adetsel büyümenin ciro büyümesinin gerisinde kaldığını ve hammadde fiyatlarındaki artışların veya düşüşlerin fiyat politikası üzerinde etkili olduğunu kaydeden BSH Ev Aletleri Gelişen Pazarlar Bölgesi CEO'su Rudolf Klötscher, “Fiyatlama konusunu hâlâ değerlendiriyoruz.  Malzeme fiyatlarındaki artış bizi çok etkiledi. Hammadde fiyatlarında bir gevşeme bekliyoruz. Bu fiyatlamayı da etkileyecek diye düşüyorum” dedi.

Türkiye üzerinden yönetilen gelişen pazarlar bölgesine dair 2023 hedeflerini düzenlenen basın toplantısı ile aktaran Klötscher, bölgenin hem global ekonomiden kaynaklanan hem de bölgesel zorlukları bulunduğuna dikkat çekti. “Global enflasyonun etkileri ve pandemi sonrası hammadde sıkıntısı devam ediyor. Bu pazarlardaki siyasal ve ekonomik belirsizlikler yerel para birimlerinde değer kaybına neden olabiliyor” açıklamasını yapan Klötcher, gelişen pazarların büyümeye devam edeceğini, asıl soru işaretinin ise Avrupa'da olacağını kaydetti.

Türkiye grubun omurgası

Zorlu geçen 2022'de Türkiye'deki satışlarının büyüdüğünü ve 5 fabrika ile Türkiye'nin grup için bir omurga olduğuna işaret eden CEO Rudolf Klötscher'in verdiği bilgilere göre, yüzde 4 olan sektör ortalamasının üzerindeki büyüme performansını korumayı amaçlayan BSH REM, 2021-2027 döneminde her yıl yüzde 10'dan fazla büyüme oranını yakalamayı amaçlıyor.

İlgili Haberler