รevre ve ลehircilik Bakanlฤฑฤฤฑ, bรผyรผk kฤฑsmฤฑ Merter ailesine ait Beykoz’daki รถzel ormana 553 villanฤฑn yapฤฑmฤฑna olanak saฤlayacak imar planฤฑ deฤiลikliฤini tescil etti. Projenin valiliฤe sunulmasฤฑyla, รED sรผreci baลlatฤฑldฤฑ.
Habertรผrk’ten Mehmet Demirkaya’nฤฑn haberine gรถre yaklaลฤฑk 2,5 milyon metrekarelik alanฤฑn, 554 bin 844 metrekarelik kฤฑsmฤฑ KฤฐPTAล’a ait. Merter’e ait รถzel orman arazisine 427, KฤฐPTAล’a ait araziye ise 126 villa yapฤฑlacak.
Beykoz sฤฑrtlarฤฑnda ve boฤazฤฑ gรถren รถzel orman alanฤฑnฤฑn, bรผyรผkรงe bir kฤฑsmฤฑna 553 villanฤฑn yapฤฑmฤฑna olanak tanฤฑyan “Nitelikli Doฤal Koruma Alanฤฑ” ve “Sรผrdรผrรผlebilir Koruma ve Kontrollรผ Kullanฤฑm Alanฤฑ” sฤฑnฤฑrlarฤฑnฤฑ yeniden belirleyen plan deฤiลikliฤi รevre ve ลehircilik Bakanlฤฑฤฤฑ tarafฤฑndan tescil edilerek yayฤฑmlandฤฑ. Alanฤฑn 1 milyon 914 bin 377 metrekaresi Merter ailesinin 3’รผncรผ kuลak temsilcilerine, 554 bin 844 metrekaresi ise ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediyesi’nin ลirketi KฤฐPTAล’a ait. ฤฐstanbul’un tekstil semti olarak da bilinen Merter semtine adฤฑnฤฑ veren Merter ailesinin 3’รผncรผ kuลak temsilcisi Mehmet Berke Merter, annesi Karen ฤฐngrid Merter ve aฤabeyi Nesip Mustafa Merter’e ait รถzel orman arazisine 427, KฤฐPTAล’a ait araziye ise 126 villa yapฤฑlacak.
Projenin tanฤฑtฤฑm dosyasฤฑnda sรถz konusu arazinin seรงilme nedeni ลรถyle vurgulandฤฑ: “Proje kapsamฤฑndaki konut, ticaret ve sosyal tesislerin yapฤฑlmasฤฑ, istihdamฤฑn artฤฑลฤฑna, ekonomiye katkฤฑ saฤlamasฤฑna ve bรถlgedeki eksikliklerin giderilmesine yardฤฑmcฤฑ olacak ve bรถlgenin kalkฤฑnmasฤฑnฤฑ saฤlayacaktฤฑr. Konumu ve yeลil doฤanฤฑn korunumunu saฤlayacak olmasฤฑ sebebiyle, bu รถzel orman arazileri, proje sahasฤฑ olarak seรงilmiลtir.”







