Konuya yakฤฑn kaynaklar, ABD Baลkanฤฑ Joe Bidenโin pandemi destek programฤฑna benzer olarak tasarlanan uzun vadeli ekonomik programda yer alacak รถdemeleri desteklemek aracฤฑyla 1993 yฤฑlฤฑndan beri ilk kez federal vergi oranlarฤฑnda artฤฑลฤฑna gitmeyi planladฤฑฤฤฑnฤฑ belirtti.
Yeni aรงฤฑklanacak ekonomik destek programฤฑnฤฑn bรผyรผklรผฤรผnรผn 1.9 trilyon dolarlฤฑk Covid-19 paketinin de รผzerinde olmasฤฑ planlanฤฑyor. Yapฤฑlacak vergi artฤฑลlarฤฑnฤฑn destek programฤฑnฤฑ fonlamasฤฑ bekleniyor.
Biden hรผkรผmeti iรงin planlanan deฤiลiklikler, altyapฤฑ, iklim, yoksul Amerikalฤฑlara yardฤฑmฤฑn geniลletilmesi gibi deฤiลiklikleri fonlanmak iรงin bir fฤฑrsat olmasฤฑnฤฑn yanฤฑ sฤฑra Demokratlarฤฑn vergi sisteminin adaletsiz olduฤu sรถylemine de รงรถzรผm niteliฤinde olacak. Sรถz konusu plan, Bidenโin Cumhuriyetรงilerin desteฤini elde etme kapasitesini ve Demokratlarฤฑn birlikte รงalฤฑลabilme yeteneฤini sฤฑnayacak.
Konuya yakฤฑn 4 kaynak, Beyaz Sarayโฤฑn Bidenโin seรงim kampanyasฤฑnda olduฤu gibi bir takฤฑm vergi artฤฑลlarฤฑ รถnereceฤini belirtti.
Kaynaklara gรถre, kurumlar verginin yรผzde 21โden yรผzde 28โe รงฤฑkarฤฑlmasฤฑ, yฤฑlda 400 bin dolarฤฑn รผzerinde geliri olanlarฤฑn gelir vergisinin artฤฑrฤฑlmasฤฑ, yฤฑllฤฑk geliri 1 milyon dolarฤฑn รผzerinde olanlar iรงin ise daha yรผksek varlฤฑk vergisi planlanฤฑyor.
Vergi Politikalarฤฑ Merkeziโnin analizine gรถre Bidenโin planฤฑ, 2021-2030 dรถneminde yaklaลฤฑk 2.1 trilyon dolar ek vergi anlamฤฑna gelecek.
Program henรผz aรงฤฑklanmazken Beyaz Saray planฤฑn Covid-19 paketi sonrasฤฑ gรผndeme geleceฤini belirtti.







