ABD Baลkanฤฑ Joe Biden tahminleri aลan Eylรผl ayฤฑ enflasyon verisini deฤerlendirdi. Biden aรงฤฑklamasฤฑnda “Bugรผnkรผ veri, yapacak daha รงok iลimiz olmasฤฑna raฤmen, yรผksek fiyatlara karลฤฑ mรผcadelede bir miktar ilerleme olduฤunu gรถsteriyor.” ifadesini kullandฤฑ.
Ancak bu ilerlemeye raฤmen fiyatlarฤฑn hala รงok yรผksek olduฤunu belirten Biden “Dรผnyanฤฑn dรถrt bir yanฤฑndaki รผlkeleri ve burada รงalฤฑลan aileleri etkileyen kรผresel enflasyonla mรผcadele etmek benim en bรผyรผk รถnceliฤim.” diye konuลtu.
ABD’de yฤฑllฤฑk enflasyon Eylรผl’de yรผzde 8,2 olarak beklentileri aลtฤฑ. รekirdek enflasyon aylฤฑk yรผzde 0,6 artarak 40 yฤฑlฤฑn zirvesine รงฤฑktฤฑ. Verilerin aรงฤฑklanmasฤฑndan hemen sonra Fed swaplarฤฑ Kasฤฑm’da 75 baz puanlฤฑk faiz artฤฑล beklentisinin yรผzde 100 olduฤunu gรถsterdi.







