BİM bu yıl en az 5 bin yeni istihdam planlıyor

BİM bu yıl en az 5 bin yeni istihdam planlıyor

BİM 2020 yılında en az 5.000 kişiyi istihdam etmeyi ve 1 milyar TL  yatırım yapmayı planlıyor.

A+A-

 

BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. 2019 yılında güçlü bir performans ortaya koyarak cirosunu 40 milyar TL  düzeyine çıkardı. BİM’den yapılan açıklamaya göre %24 büyüme elde eden  şirketin net kâr oranı %3,0 olarak gerçekleşti. Vergi ve sosyal  güvenlik ödemeleri olarak kamuya toplam 2 milyar TL civarında katkı  sağlandı.

Geçen yılın sonu itibarı ile BİM’in Türkiye’de ve yurt dışında  toplam mağaza sayısı 8.348’e ulaştı. Bunların 93’ü farklı bir  konseptle açılan FİLE mağazalarından oluşuyor. 2019 yılında 3.785  kişiye yeni iş olanağı sağlayan BİM toplam istihdamını konsolide bazda 51.765 kişiye çıkarttı.

2019’da BİM Fas’ta 55, Mısır’da ise 20 yeni mağaza açtı. Böylece BİM yılı Fas’ta 497, Mısır’da ise 320 mağaza ile kapadı. BİM bu iki  ülkede toplam 4.700 çalışan istihdam ediyor.

BİM’in telekomünikasyon sektöründeki faaliyetlerini yürüten BİMCELL ise geçen yıl 400 bin yeni abone kazanarak toplam abone  sayısını 2 milyonun üzerine çıkarttı.

2020 için önemli hedefler

BİM 2020 yılında en az 5.000 kişiyi istihdam etmeyi ve 1 milyar TL  yatırım yapmayı planlıyor.

BİM mağazalarının tasarımı da yenileniyor. Ürünleri ön plana  çıkaran modern çizgilerin kullanıldığı yeni tasarım halihazırda bazı  mağazalarda tamamlandı. Bu yöndeki çalışmalar Nisan itibarı ile  hızlandırılacak. Açık sebze-meyve reyonu uygulaması ise tüm  mağazalarda hayata geçirildi.

BİM dünyanın en hızlı büyüyen perakende şirketleri arasında

BİM’in yüksek performansı uluslararası düzeyde de tescil ve takdir  ediliyor. Dünyanın en saygın danışmanlık kuruluşlarından Deloitte  tarafından hazırlanan “Perakendenin Küresel Gücü 2020” raporuna göre
BİM 2013-2018 yılları arasında yüzde 22,2'lik büyüme elde ederek  dünyadaki ilk 250 perakende şirketi içerisinde 157’nci sırada yer  aldı.

Raporun sonuçlarına göre BİM ayrıca, dünyada en hızlı büyüyen 14’üncü perakendeci konumunda bulunuyor.

“Performansımızı daha da güçlü bir şekilde sürdüreceğiz”

Mali sonuçlarla ilgili BİM Birleşik Mağazalar A.Ş.’den yapılan  açıklamada şu görüşlere yer verildi:

“Günde 5 milyon tüketiciye yüksek kaliteyi en uygun fiyatlarla  sunan, 50 bini aşkın insana istihdam sağlayan, küçük ve orta ölçekli 500’ü aşkın tedarikçiden ürün alarak onları destekleyen BİM sadece  perakende sektörünün lideri değil, ülke ekonomisi için yüksek katma  değer ortaya koyan, enflasyon ve işsizlikle mücadeleyi destekleyen bir  kurumdur. 2019 yılı sonuçlarımız güçlü performans gösterdiğimiz ve  ülkemiz için değer ürettiğimiz bir yılı geride bıraktığımızı açıkça  ortaya koyuyor. Bu yıl da performansımızı daha güçlü bir şekilde  sürdürmeye kararlıyız.”   
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.