Binali Yıldırım'dan cezalı köprü geçişlerine ilişkin açıklama

Binali Yıldırım'dan cezalı köprü geçişlerine ilişkin açıklama

TBMM Başkanı Binali Yıldırım köprü geçiş cezaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Ceza mağdurlarıyla bir araya gelen Yıldırım, "Bu işi kökten çözeceğiz" diye konuştu.

A+A-

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü’nde, UKOME kararına aykırı geçiş yapıp ceza alan araç sahipleriyle bir araya geldi.

Yıldırım, toplantının ardından düzenlediği basın toplantısında, cezalı köprü geçişlerine ilişkin, "Geçişlere konu olan araçların yeni baştan gözden geçirilmesi lazım." dedi. 

Yıldırım, cezaların affedileceğini, paraların da iade edileceğini kaydetti.

Yıldırım'ın konuşmasından ana başlıklar şunlar: 

"300 BİN'İN ÜZERİNDEKİ MAĞDURİYET GİDERİLECEK"

"Bu mağduriyeti yaşayan 310 binin üzerindeki İstanbullunun, sadece burada bulunan 18 arkadaşımızla, bu işi konuştuk. Bunun düzeltilmesi gerektiği kanaatine vardık" diye konuşan Yıldırım, "Benim bu konuyla ilk işim inşallah bir düzeltici işlem yapacağız. 6001 sayılı Karayolları Kanunu'na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz" 

 

 

"TÜM CEZALARIN AFFEDİLMESİ BİRİNCİ İŞİMİZ"

Bu yapacağımız düzenleme ile bu cezaların yazıldığı günden bu düzenlemenin Melis'ten geçtiği güne kadar olan tüm cezaları affedilmesi birinci işimiz.

"CEZALARI ÖDEMİŞ OLANLARA PARALAR İADE EDİLECEK"

İkincisi dava açılmışsa bu davaların düşmesi. Davalardan feragat edeceksiniz. Ödemiş olanlar da mart sonuna kadar ödediği cezalar geri ödenecek.

İSTİFA EDECEĞİ YÖNÜNDEKİ İDDİAYA CEVAP VERDİ

Yıldırım, bir gazetecinin "istifa söylentilerini" hatırlatması üzerine şu karşılığı verdi: İstifa edeceği iddiası Ne yapacağımızı, ne karar vereceğimizi biz İstanbullularla paylaşacağız. Onun için yalan yanlış haberlere itibar etmenize gerek yok. Benden duymadığınız hiçbir şeye inanmayın. Bu günlerde kehanette bulunanların sayısı arttı. Hatta fal baktıranlar bile var. Biz her zaman milletimizin hizmetindeyiz. Milletimizin hayatını kolaylaştırmak için caba sarf ettik".

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.