23 Haziran’da yapฤฑlan yapฤฑlan ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanlฤฑฤฤฑ seรงimini 806 bin oy farkฤฑ ile kaybeden Binali Yฤฑldฤฑrฤฑmโa Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ bรผnyesinde bir gรถrev verileceฤi iddia edildi. Erdoฤanโฤฑn Cumhurbaลkanฤฑ Baลyardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ ve Cumhurbaลkanฤฑ vekilliฤi pozisyonlarฤฑnฤฑn hazฤฑrlanmasฤฑ iรงin talimat verdiฤi ifade edildi.
Yeni sisteme geรงilmesiyle baลbakanlฤฑk gรถrevi biten ve 24 Haziran 2018โdeki genel seรงimlerin ardฤฑndan TBMM Baลkanฤฑ seรงilen Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm, bu gรถrevinden de 31 Mart yerel seรงimlerinde AKPโnin ฤฐstanbul adayฤฑ olduฤu iรงin istifa etmiลti. Ekrem ฤฐmamoฤlu karลฤฑsฤฑnda ฤฐstanbul Bรผyรผkลehir Belediye Baลkanlฤฑฤฤฑ seรงimini kaybeden Binali Yฤฑldฤฑrฤฑmโa Erdoฤan tarafฤฑndan bir gรถrev verileceฤi Ankara kulislerinde bir sรผredir konuลuluyor.
Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm, geรงtiฤimiz gรผnlerde revizyon olmasฤฑ durumunda kabineye gireceฤi iddialarฤฑ ile ilgili, “Cumhurbaลkanฤฑmฤฑzฤฑn gerek kabine konusunda, gerek de diฤer konularda hangi adฤฑmlar atacaฤฤฑnฤฑ kendisi karar verecektir. รlkemizin geleceฤi iรงin, milletimizin refahฤฑ iรงin, sorunlarฤฑn รงรถzรผmรผ iรงin biz bugรผne kadar gayret ettik ve bugรผnden sonra da gayret edeceฤiz. Pozisyonun bir รถnemi yok” cevabฤฑnฤฑ vermiลti.
Devletin 2 numaralฤฑ koltuฤuna oturacak
Yeniรงaฤโdan Muharrem Kฤฑlฤฑรงโฤฑn haberine gรถre; AKP kulislerinden yansฤฑyan bilgiler ise, Binali Yฤฑldฤฑrฤฑm’ฤฑn devletin 2 numaralฤฑ koltuฤuna oturacaฤฤฑ yรถnรผnde. Erdoฤanโฤฑn Cumhurbaลkanฤฑ Baลyardฤฑmcฤฑlฤฑฤฤฑ ve Cumhurbaลkanฤฑ vekilliฤi pozisyonlarฤฑnฤฑn hazฤฑrlanmasฤฑ iรงin talimat verdiฤi ve Binali Yฤฑldฤฑrฤฑmโฤฑ bu ลekilde Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ bรผnyesinde deฤerlendireceฤi iddia edildi.
รรงe รงฤฑkarฤฑlmasฤฑ beklenen Cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ Yardฤฑmcฤฑlฤฑklarฤฑna getirilmesi beklenen isimlerden birinin de Bรผlent Arฤฑnรงโฤฑn olabileceฤi iktidar kulislerinde konuลulanlar arasฤฑnda.







