Binance kararını geri çekti, kapatıyor

Binance kararını geri çekti, kapatıyor

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance Asia Services Ltd.’nin Singapur iştiraki, ülkede bir borsa işletmek için yaptığı başvurusunu geri çekerek Singapur otoritelerinden onay almak için geçtiğimiz sene başladığı başvuru sürecini sona erdirdi.

A+A-

Binance Asia’nın Singapur iştiraki Binance.sg 13 Şubat itibariyle operasyonlarına son vererek kapanacağını bildirdi.

Şirket, kripto para servisleri sağlamak amacıyla Singapur Mali Otorite’sine izin başvurusunda bulunan 170 şirketten biriydi.

Singapur sürecinin geri çekilmesi, kurucu ortak ve CEO Changpeng Zhao’nun da yaşadığı şehir-devletin Binance’in küresel merkezi olacağına dair iddiaları da sonlandırmış oldu.

“Kullanıcılarımızı her zaman ilk sıraya koyduk, bu nedenle Binance.sg’yi kapatma kararı kolay alınmadı” diyen Binance Singapur CEO’su Richard Teng “Gelecekte oluşabilecek birlikte çalışma fırsatlarını dört gözle bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Şirket, Binance Asia'nın Singapur başvurusunu geri çekme kararında "stratejik ve ticari hususların küresel olarak" dikkate alındığını söyledi.

Henüz küresel bir üssü yok

2017 yılında Çin'de kurulan Binance Holdings Ltd. henüz küresel bir üs kurmadı. Bunun yerine Zhao, Binance'in faaliyet gösterdiği yerlerde firmalar kurdu.

Kanada vatandaşlığına sahip olan ve son iki yıldır Singapur merkezli çalışan Zhao, Avrupa ve Orta Doğu'daki yerlerin Singapur ile birlikte kripto yanlısı alternatifler sunduğunu söyleyerek şirketin merkezini nerede konuşlandıracağı konusunda karışık sinyaller verdi.

44 yaşındaki girişimci, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada ilk evini Dubai’den alacağını söyleyerek ülkedeki düzenlemelerin Fransa ile birlikte “oldukça kripto yanlısı” olduğunu belirtmişti. Zhao, The Telegraph'a verdiği demeçte, Binance'in Birleşik Krallık'ta lisans alma planlarını da tekrar canladıracaklarını söyledi.

Zhao, pazartesi günü Twitter’dan yaptığı açıklamada Binance Asia'nın bu ayın başlarında Hg Exchange adlı bölgesel bir özel menkul kıymetler borsasına yüzde 18 hisse veren yatırımına dikkat çekti. HGX, özel şirketlerdeki hisselerin yanı sıra nadir viski de dahil olmak üzere tokenize edilmiş varlıklarda ticaret yapma lisansına sahip.

"Bu yatırım kendi uygulamamızı biraz gereksiz hale getirdi" diyen Zhao "Singapur'daki kripto endüstrisini büyütmek için ortaklarımız aracılığıyla çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.