Bir faizsiz sigorta şirketi daha kuruldu

Bir faizsiz sigorta şirketi daha kuruldu

Bereket Sigorta, faizsiz sigortacılık olarak değerlendirilen “tekafül” alanında faaliyet göstermek üzere şirket kurdu

A+A-

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri bünyesindeki Bereket Sigorta, faizsiz sigortacılık olarak değerlendirilen “tekafül” alanında faaliyet göstermek üzere Bereket Katılım Sigorta AŞ ve Bereket Katılım Hayat AŞ isminde iki yeni şirket kurdu. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, faizsiz sigortacılık alanında yeni bir dönem başlattıklarını belirterek, tekafül sigortacılığının tamamen paylaşım esaslı ve faizsiz bir sistemle işleyeceği bilgisini verdi. Poyraz, “Bu yeni model sigortacılığın uluslararası boyutta ciddi ivme kazanması beklendiğinden, yüzde 100 yerli sermayemizle bu alana yatırım yapmayı uygun gördük” dedi. Tarım Kredi’nin bu alanda faaliyet gösteren 4 şirketi olduğunu vurgulayan Fahrettin
Poyraz, “Tekafül şirketlerini diğer şirketlerden ayıran en temel fark; fonların faizsiz enstrümanlarda değerlendirilmesi ve hasar prim ödemeleri sonrası kalan bakiye üzerinden katılımcılara iade imkânı sunmasıdır” diye konuştu. Bereket Sigorta A.Ş - Bereket Emeklilik ve Hayat A.Ş Genel Müdürü Mahmut Güngör ise temel hedeflerinin Tarım Kredi Kooperatiflerinin gücü sayesinde tekafül sigortacılığının merkezinde yer almak olduğunu söyledi. Güngör, sistemin yapısıyla uyuşmayan; DASK, Tarsim, trafik gibi zorunlu branşlar hariç tüm sigorta alanlarında hizmet vereceklerini vurguladı. “Ülkemizde ilk Tekafül modelini uygulayan şirket olmanın sorumluluğunun bilincindeyiz” diye konuştu. Güngör, piyasaya girecek oyuncuların da hesaba katıldığında tekafülün, sigortacılık sisteminde yüzde 10 paya sahip olmasını öngördüklerini dile getirdi.

Tekafül Sigortacılığı, sigortalıların katılımcı kimlikleriyle dâhil oldukları havuz modeli olarak biliniyor. Özellikle Müslüman nüfusunun yoğun yaşadığı birçok ülkede yaygın olarak uygulanıyor. Sözlük anlamı "karşılıklı işbirliği, müşterek garanti" gibi anlamlara gelen tekafül, sigortacılık terminolojisinde “İslami Sigorta” olarak biliniyor. Katılımcıların ödedikleri katkı primleri ile Tekafül Havuzu oluşturuluyor. Herhangi bir hasarla karşılaşılması durumunda, tazminatlar bu havuzdan karşılanıyor. Kalan bakiye üzerinden, katılımcılara prim iadesi yapılıyor.


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.