Bir hissede yüzde 24 prim potansiyeli

Bir hissede yüzde 24 prim potansiyeli

İş Yatırım Aksa Enerji'yi en çok önerilenler listesine ekledi. 3.46 lira olarak belirlediği hedef fiyatı 3.88 liraya yükseltti

A+A-

İş Yatırım Aksa Enerji'yi en çok önerilenler listesine ekledi. 3.46 lira olarak belirlediği hedef fiyatı 3.88 liraya yükseltti. İş Yatırım'ın 3.88 lira hedef fiyat belirlediği Aksa Enerji hisseleri son kapanışını (26 Kasım 2014) 3.13 liradan yapmıştı. Aracı kurum tarafından belirlenen hedef fiyat son kapanışa göre yüzde 23.96 prim potansiyeli içeriyor.

İş Yatırım tarafından açıklanan raporda Aksa Enerji için şu şdeğerlendirme yapıldı
"Aksa Enerji'yi en çok önerilenler listemize ekliyoruz. Şirketin Bolu'da 270MW kapasiteli kömür santralinin yapımı devam ediyor. Santralinin ilk fazı (135MW) ve ikinci fazı (135MW) sırasıyla Ocak'15 ve Mayıs'15 tarihinde devreye girmesi hedefleniyor. Santral tamamen devreye girdiği zaman 2 milyar kWh elektrik üretmesi ve %55-60 FVAÖK marjı yaratması bekleniyor. Bu da şirketin 2015 FVAÖK'ünü olumlu etkileyecektir. 3. çeyrek finansallarından sonra 3.46TL olan hedef hisse fiyatımızı 3.88 TL olarak revize ettik. Bu da %24 oranında bir artışa tekabül ediyor. Yatırım giderlerindeki azalmayla birlikte 2015 yılnda serbest nakit akışındaki artış ile doğalgaz ithalat fiyatlarındaki olası bir indirim hisseyi olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyoruz. Riskler arasında ise şirketin yüksek açık pozisyonunu, arz fazlasını ve 2015 yılında hidroelektrik santrallerinde olası üretim artışı ve bu faktörlerin fiyatlar üzerinde baskı yaratbileceğini sıralayabiliriz. " 


YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.