Bir şirket borsa kotundan çıkıyor

Bir şirket borsa kotundan çıkıyor

Türk Demir Döküm Fabrikaları'nın hakim ortağı konumuna geçen Vaillant, gerekli işlemlerin ardından borsa kotundan çıkmak için başvuracak

A+A-

Türk Demir Döküm Fabrikaları (TDD) AŞ'nin hakim ortağı konumundaki Vaillant Saunier Duval Iberica SL'nin (VSDI), diğer ortaklarını ortaklıktan çıkarmaya hak kazandığı ve gerekli işlemlerin tamamlanmasının ardından Borsa kotundan çıkarılmak için başvuracak

Türk Demir Döküm Fabrikaları AŞ'nin, Vaillant Saunier Duval Iberica SL haricindeki ortaklarının ortaklıktan çıkarılmasına ilişkin açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı.

Açıklamada, 1 Temmuz itibariyle hakim ortak VSDI'nın, Türk Demir Döküm Fabrikaları AŞ'nin çıkarılmış toplam 54.000.000 TL sermayesinin 51.940.357,147 TL'sine dolayısıyla toplam sermayesinin ve oy haklarının yüzde 96,1858 'ine sahip olduğu ve Ortaklıktan Çıkarma ve Satma Hakları Tebliği uyarınca hakim ortak konumunda bulunduğu hatırlatıldı.

VSDI tarafından; 2 Temmuz saat 17.31'de, TDD'ye ait toplam 300 TL nominal değerli ek pay satın aldığı ve Tebliğ'in geçici 1. maddesi uyarınca TDD'nin diğer ortaklarını ortaklıktan çıkarmaya hak kazandığı, bugün, diğer ortakların ortaklıktan çıkarılması hakkını kullandığı konularında şirketin bilgilendirildiği aktarılan açıklamada, VSDI'nın, ortaklıktan çıkarma sürecinin tamamlanması için gerekli işlemlerin yerine getirilmesini şirketten talep ettiği vurgulandı.

Açıklamada, şunlar da kaydedildi:

"VSDI tarafından, ortaklıktan çıkarma bedelinin Tebliğ'in 7. maddesi uyarınca toplam 1,00 TL nominal değerli pay için 5,2873 TL olarak belirlendiği Şirketimize bildirilmiş bulunmaktadır. VSDI'nin başvurusunun değerlendirilmesinin ardından Şirketimiz, tüm gerekli koşulların sağlanmış olması kaydıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na VSDI ile ilgili ihraç belgesinin onaylanması için başvuracaktır.

Şirketimiz, tüm gerekli koşulların sağlanmış olması kaydıyla Tebliğ uyarınca borsa kotundan çıkarılmak için Borsa İstanbul AŞ'ye başvuracak ve akabinde Sermaye Piyasası Kurulu tarafından re'sen Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılacaktır."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.