Bir yatırımcıya tedbir kararı

Bir yatırımcıya tedbir kararı

Borsa İstanbul'dan Hasan Meşe adlı yatırımcıya 3. derece tedbir kararı. KAP'ta yayınlanan bilgiye göre söz konusu karar, "Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst şekilde gerçekleşmesine aykırı nitelikte emirler ve işlemler" nedeniyle alındı.

A+A-

Borsa İstanbul'da Hasan Meşe adlı yatırımcıya 3. derece tedbir kararı. KAP'ta yayınlanan bilgiye göre söz konusu karar, "Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst şekilde gerçekleşmesine aykırı nitelikte emirler ve işlemler" nedeniyle alındı. KAP'ta yer alan açıklama şu şekilde: 

Borsamızın 27/06/2012 tarihli ve 395 Sayılı Genelgesi'nin "Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst şekilde gerçekleşmesine aykırı nitelikte emirler ve işlemler" başlıklı 4'üncü maddesinde belirtilen fiilleri gerçekleştirmeye devam ettiği tespit edilen ve aşağıda kimlik bilgileri yer alan Hasan MEŞE isimli yatırımcıya ve yatırımcının müşterek hesaplarına, mezkur Genelge'nin "Uygulanacak Tedbirler" başlıklı 5'inci maddesinin (c) bendi uyarınca tedbiren, 27/02/2014 tarihinde gerçekleştirilen işlemlerinden başlamak ve tüm paylarda geçerli olmak üzere, 15 gün süreyle brüt takas uygulaması getirilmiştir.

Brüt takas, bir yatırımcı tarafından veya yatırımcının d hil olduğu müşterek hesaplar üzerinden aynı gün içinde gerçekleştirilen tüm alış ve satış işlemlerine ilişkin takas yükümlülüklerinin netleştirmeye (mahsup) tabi tutulmaksızın ayrı ayrı yerine getirilmesini ifade eder.

Brüt takas uygulaması kapsamına alınmış olan söz konusu yatırımcıya ve yatırımcının d hil olduğu müşterek hesaplara ilişkin takas işlemleri, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. tarafından, brüt takas uygulaması için belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Yatırımcının kimlik bilgileri
Adı Soyadı / Unvanı : Hasan MEŞE
T.C. Kimlik No/ Vergi No : 11295068552
Doğum Tarihi : 13/11/1978
Doğum Yeri : ANKARA
Ana Adı : ZEYNEP
Baba Adı : MUSTAFA
MKK Sicil No : 13155847

Tedbirin
Başlangıç Tarihi : 27/02/2014
Bitiş Tarihi : 13/03/2014 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.