BİST 100, 12 bin seviyesine ne zaman, hangi hisselerle yükselecek?

BİST 100, 12 bin seviyesine ne zaman, hangi hisselerle yükselecek?

A1 Capital'den yatırımcılar için yaz stratejisi: 12.500'ü hedefleyin, turizm, havacılık, holding bilişim ve bankacılık sektörlerine yoğunlaşın.

A+A-

A1 Capital, mevduat faizlerinin yetersizliği ve BIST'in 10.000'i aşmasıyla yaz dönemi için yatırımcılara riskli bir yatırım stratejisi öneriyor. BIST'in 12.000-12.500 bandına yükselmesini bekliyor. Turizm, havacılık, bilişim, teknoloji ve holding sektörlerinin ön plana çıkacağı öngörüyor.

A1 Capital şoru-cevap şeklinde piyasalarım merak ettiği konuları değerlendirdi. İşte o sorular ve yanıtları

Yaz dönemi için yatırımcılara nasıl bir yatırım stratejiyle hareket etmelerini tavsiye ediyorsunuz? Temkinli ve defansif mi olunmalı, risk yüksek mi tutulmalı?

Yaz dönemi için riskin yüksek tutulmasını daha uygun buluyoruz. Zaten mevduat yatırımcısı %55-60 bandında olan mevduat faizlerinden memnun, kur tarafında da zaten 1,5 aydır stabil bir hareket var ve bu yıl enflasyon kadar artmayacağı da bekleniyor. Ekonomiye yönelik beklentilerin de güçlü olması da hisse tarafını ön plana çıkarıyor. Bunun yanında cds primlerimizdeki düşüş beklentisi de yatırımcının eurobond’lara yönelmesini sağlayabilir.

Hisse tarafında önerileriniz neler? Yaz döneminde öne çıkabilecek sektör ve hisseler hangileri olabilir?

CDS primlerindeki gerileme, swap hattına yönelik beklentiler, yılın ikinci yarısına doğru aktif tarafının getirisinde yaşanacak iyileşme sonucunda net faiz marjına yönelik toparlanma beklentisi, swap maliyetindeki azalışla ticari kar üzerindeki baskının hafifleme sürecine girmesini beklememiz nedeniyle bankacılık sektöründe de AKBNK-TSKB - YKBNK bu sezon ön plana çıkacak hisseler olmasını beklemekteyiz.

En güçlü sezonun başlaması nedeniyle genel olarak turizm ve havacılık hisselerine yönelim olacaktır. TAVHL, THYAO, PGSUS

Benzer şekilde son 1 yıldır iyi performans gösteren bilişim ve teknoloji sektörün de yazılım bazlı olanların bu dönemde güçlü kalmasını beklediğimiz sektörlerden.

Telekom sektöründe TCELL ve Cari Net Aktif değerlerinin fırsat sunduğu holdingler yaz sezonunda ön plana çıkmasını beklediğimiz sektörlerdir. SAHOL, KCHOL , ALARK.

BİST, 10.000’i geçti. Bu yükselişi nasıl yorumlarsınız, devamı gelir mi? Yükselişin ne kadar kalıcı olacağı hangi şartlara bağlı? Yaz dönemi için endeks beklentiniz nedir?

Beklenen bir gelişme hatta biraz geç bile geldik diyebiliriz. Buradaki ana etmen seçimden önce TCMB’nin nasıl bir aksiyon alacağıydı ve yatırımcı bekleme modunda kalmayı tercih etti. Karalılığı görünce de piyasa olması gereken yere yavaş yavaş geldi. Hem yılın ikinci çeyreğinin son dönemine hem de Haziran ayına yönelik beklentilerin güçlü olması yaz sezonunda piyasaya ilginin daha da artmasına imkan verecek ve endeksi 12,000- 12,500 bandında göreceğiz beklentisindeyiz.

 

Günün Ulusal Gazete Manşetleri - 10 05 2024

Günün Ulusal Gazete Manşetleri - 10 05 2024

Ulusal Gazetelerin 1. sayfaları

İlgili Haberler