Borsa İstanbul‘da BIST 100 endeksi günü 136,17 puanlık bir düşüşle tamamladı. Kapanış itibarıyla endeks 92,5 milyar liralık işlem hacmiyle gerilerken, bankacılık sektörü yüzde 0,38 değer kazandı. Buna karşılık holding endeksi yüzde 1,88 düşüş yaşadı.

Sektörel performanslar incelendiğinde, en fazla kazandıran yüzde 4,74 ile spor endeksi olurken, inşaat sektörü yüzde 2,54’lük kayıpla en çok değer kaybeden sektör oldu.
BIST 100 kayıpta: Peki Küresel Piyasalar ve Beklentiler neler?
Küresel piyasalarda, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklaması beklenen yeni gümrük tarifeleri konusundaki belirsizlikler nedeniyle dalgalı bir seyir izlendi.

Uzmanlar, yarın yurtiçinde açıklanacak enflasyon verisinin, yurtdışında ise Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) toplantı tutanakları ve Avro Bölgesi Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) gibi verilerin piyasaların odağında olacağını belirtiyor. Ayrıca, ABD ve Avrupa’da hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri de takip edilecek.
Teknik Analiz ve Enflasyon Beklentileri
Teknik analiz açısından BIST 100 endeksinde 9.600 ve 9.700 seviyeleri direnç noktaları olarak görülürken, 9.400 ve 9.300 puan seviyeleri destek olarak izleniyor.
Mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 2,87 seviyesinde bulunuyor. Bu tahmine göre, bir önceki ay yüzde 39,05 olan yıllık enflasyonun yüzde 38,66’ya gerilemesi bekleniyor. Ekonomistlerin 2025 yılı sonu için enflasyon beklentisi ise mart ayı itibarıyla yüzde 30,62 olarak öngörülüyor.







