Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 0,60 deฤer kazanarak 9.886,05 puandan tamamladฤฑ. Endeks bรถylece รผst รผste beลinci iลlem gรผnรผnรผ de yรผkseliลle kapatmฤฑล oldu.
BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 58,81 puan artarken, toplam iลlem hacmi 103,9 milyar lira oldu. Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,38 deฤer kaybederken, holding endeksi yรผzde 0,51 deฤer kazandฤฑ. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 1,99 ile sigorta, en รงok kaybettiren yรผzde 1,39 ile finansal kiralama faktoring oldu.
Kรผresel piyasalarda, ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) Baลkanฤฑ Jerome Powell’ฤฑn bugรผn yapacaฤฤฑ konuลma รถncesinde karฤฑลฤฑk bir seyir izleniyor.

Analistler, yarฤฑn yurt iรงinde haftalฤฑk para ve banka istatistikleri, yurt dฤฑลฤฑnda ise Almanya’da fabrika sipariลleri, ABD’de haftalฤฑk iลsizlik maaลฤฑ baลvurularฤฑ ve dฤฑล ticaret dengesinin takip edileceฤini belirterek, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 10.000 ve 10.150 puanฤฑn direnรง, 9.800 ve 9.600 seviyelerinin destek konumunda olduฤunu kaydetti.







