BฤฐST 100 endeksi rekorlar kฤฑran yรผkseliลinin ardฤฑndan Ankara Bรผyรผkลehir Belediyesi’nde gerรงekleลen gรถz altฤฑlarฤฑn etkisi ile Salฤฑ gรผnรผne sert bir dรผลรผลla baลladฤฑ. Gรผn iรงinde toparlanma รงabalarฤฑ yetersiz kalan endeksi gรผn sonunda 136,33 puan ve yรผzde 1,19 oranฤฑnda kayฤฑpla 11331,75 puandan gรผnรผ tamamladฤฑ.
Sektรถr bazฤฑnda hareketler

Endeks gรผn iรงinde en dรผลรผk 11293,48 ve en yรผksek 11432,77 puanlarฤฑ gรถrdรผ. Gรผn sonunda iลlem hacmi ise 232 milyar 259 milyon TL dรผzeyine gerรงekleลti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda sadece 2 sektรถrde yรผkseliล yaลanฤฑrken, 28 sektรถr deฤer kaybฤฑ yaลadฤฑ. Gรผnรผn en รงok deฤer kazanan sektรถrรผ yรผzde 3,43 oranฤฑnda yรผkselen Metal Ana Sanayi Endeksi (XMANA) olurken, Tekstil ve Deri Endeksi (XTEKS) yรผzde 0,45 oranฤฑnda deฤer kazandฤฑ. Gรผnรผn en รงok kaybettiren sektรถrleri ise yรผzde 4,38 oranฤฑnda gerileyen Finansal Kiralama ve Faktรถring sektรถrรผ (XFINK) ve yรผzde 2,22 oranฤฑnda gerileyen Bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผ (XBANK)) oldular.
Gรผnรผn kazandฤฑranฤฑ

BฤฐST 100 kapsamฤฑnda iลlem gรถren hisseler arasฤฑnda ise en gรผรงlรผ artฤฑล yรผzde 6,89 oranฤฑnda deฤer kazanan Ereฤli Demir รelik (EREGL) hisselerinde yaลandฤฑ.







