Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, yılın son günlerine yaklaşırken hareketlenmeye başladı. Son 2 haftayı yükselişle başlayan BIST 100, bu haftanın ilk işlem gününü de 145.02 puanlık artışla 11,456.34 puandan tamamladı.
Endeks, 22 Eylül’den sonraki en yüksek kapanışını gerçekleştirirken hisse senetleri de ortalama yüzde 1.28 oranında değer kazandı.
Günün en çok değer kazanan sektör endeksleri Kağıt&Orman (% 5.57), Teknoloji (% 2.96 ) ve Tekstil (% 2.52 ) olurken en çok değer yitirenler ise Madencilik (% 1.61 ), Yatırım ortaklıkları (% 1.23) ve Spor (% 0.99 ) olarak sıralandı.
BIST 100’de ASILS ve BIMAS etkisi
Endeksin son 12 haftanın en yüksek kapanışını yaptığı bugünkü 145 puanlık artışta bazı hisseler belirgin şekilde öne çıktı. Aselsan (ASELS), Bim Mağazacılık (BIMAS) ve Akbank (AKBNK) toplam artışın yaklaşık yarısı kadar katkıda bulundu.

Endeks üstünde negatif etki yaratan hisselerin ise genele yaygıon olduğu görüldü.

Yarın yurt içinde konut fiyat endeksi, konut satışları, yurt dışında ise dünya genelinde imalat sanayi, hizmet sektörü ve bileşik Satınalma Müdürleri Endeksi (PMI) ve ABD’de tarım dışı istihdam ile işsizlik oranı başta olmak üzere yoğun veri gündeminin takip edilecek.






